Ήπειρος

Δε θέλουν να γίνουν οι… επόμενες απολυμένες καθαρίστριες

Off

Οι σχολικές καθαρίστριες προχώρησαν την Τετάρτη σε απεργιακή κινητοποίηση ενώ έκαναν και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο. Οι γυναίκες δήλωσαν με την συμμετοχή τους την ανάγκη να παρέχουν τις υπηρεσίες τους χωρίς διαχωρισμούς ενώ μια εξ’ αυτών έκανε δημόσια καταγγελία ότι δέχτηκε απειλή απόλυσης εξαιτίας της απόφασή να απεργήσει καταγγέλλοντας τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Τσαμπαλά. 
Στο πλευρό των καθαριστριών και ο αναπληρωτής γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αλέξανδρος Μπαλακέρας που ξεκαθάρισε ότι θα εξετάσουν νομικά όλες τις παραμέτρους λέγοντας ότι η απόφαση για μείωση κατά 10% στις δαπάνες για την καθαριότητα των σχολείων σημαίνει μείωση κατά 10% στους ήδη πενιχρούς μισθούς των 200-300 ευρώ το μήνα που λαμβάνουν αυτές οι γυναίκες. «Σε κάποιους δήμους έχει βρεθεί λύση, το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ. Δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά» είπε. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντιπρόεδρος των καθαριστριών Μαίρη Μπουκουβάλα και το μέλος του Συλλόγου Δήμητρα Ηλία λέγοντας ότι θέλουν το αυτονόητο: να έχουν την εργασία τους και να αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενες και να έχουν πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

 

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου