Επικαιρότητα

Εθνικό πρόγραμμα για τα σχολικά κτίρια

Off

Παρέμβαση κάνει η Ένωση Γονέων μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών με αφορμή τον τραυματισμό του 15χρονου μαθητή, υπενθυμίζοντας ότι πριν από δύο μήνες είχε καταθέσει αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιωαννιτών για να συζητηθεί το ζήτημα των κτηριακών σχολικών υποδομών στο Δήμο.

Ζητώντας να γίνουν «εδώ και τώρα γενικευμένες επισκευές των σχολικών κτιρίων» ζητά ακόμα να πραγματοποιηθεί άμεσα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση των υποδομών των σχολείων του Δήμου, με στόχο την εκπόνηση πλαισίου δράσης για την επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν από την Ένωση Γονέων και τα εκπαιδευτικά Σωματεία Ιωαννίνων.

Επίσης ζητά: «Να παρθούν πρωτοβουλίες άμεσα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ασφάλειας των κτιρίων και της αντισεισμικής-αντιπυρικής προστασίας τους», να υπάρξει «άμεση τεχνική επιθεώρηση (εντός τριμήνου) από κλιμάκια μηχανικών του Δήμου, οι οποίοι θα εξετάσουν την ασφάλεια των κτιριακών υποδομών σε σχέση με την δομική επάρκεια (κτιρίων, στεγάστρων, αθλητικού εξοπλισμού), την πυρασφάλεια και τις ηλετρομηχανολογικές υποδομές» και «να σχεδιαστούν γενικευμένες παρεμβάσεις στα καταπονημένα σχολεία που έχουν κτιστεί προ δεκαετιών».

«Το γενικό αίτημα που θα πρέπει να κυριαρχήσει είναι ένα: ‘Εκπόνηση Εθνικού Προγράμματος Αποτίμησης, Ανασχεδιασμού και Ανακατασκευής όλων των υφιστάμενων σχολικών μονάδων και ανέγερσης νέων διδακτηρίων για την πλήρη κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών της εκπαίδευσης των νέων ανθρώπων’. Ένα τέτοιο σχέδιο είναι απόλυτα εφικτό σήμερα καθώς θα απαιτούσε σε οικονομικό και τεχνικό επίπεδο όσα χρειάστηκαν πχ για να αποπερατωθεί η Ιόνια Οδός ή η Εγνατία Οδός. Το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό υπάρχει, υπάρχουν επίσης και τα χρήματα, τα δικά μας χρήματα από την φορολόγησή μας. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνο η πολιτική βούληση», καταλήγει η Ένωση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ