Thursday 18 Ιουλίου 2024 01:32
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2023
Επικαιρότητα

Η γιορτή του κυνηγίου έφερε πολλές ειδήσεις

Off

Για μία ακόμη χρονιά, η «Ε» και το ITV έδωσαν το «παρών» στην μεγαλύτερη γιορτή του κυνηγίου, την έκθεση «Κυνηγεσία» που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης και τις τρεις ημέρες έχοντας τη δυνατότητα να δουν, αλλά και να αγοράσουν είδη, προϊόντα και αξεσουάρ που είναι απαραίτητα για τις εξορμήσεις τους στην ύπαιθρο και όχι μόνο για την άσκηση της θήρας.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γεώρ. Αμυρά, που ανέπτυξε το σύνολο των κοινών δράσεων και πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από το υπ. Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία. Ανακοίνωσε παράλληλα και την δημοσίευση στο ΦΕΚ μόλις πριν από λίγες ημέρες και την απόφαση, με την οποία προβλέπεται μία σειρά επιβολής διοικητικών μέτρων (χρηματικά πρόστιμα) για τους λαθροθήρες, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην ατέρμονη διαδικασία των πολυετών δικαστικών εκκρεμοτήτων που τελικά καταλήγουν  – στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων – σε παραγραφή των αδικημάτων, χωρίς ουσιαστικές ποινές για τους λαθροθήρες.

Πρόκειται για μία πρόταση που υποβλήθηκε από την Ε’ ΚΟΗ και τον πρόεδρό της Νίκο Παπαγρηγορίου, η οποία αναλύθηκε και εξειδικεύτηκε πριν από δύο μήνες στην εκδήλωση που έγινε στην Κόνιτσα, παρουσία των υφυπουργών Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης κ.κ Αμυρά και Κώτσηρα αντίστοιχα.

Παρών ακόμη στην τελετή των εγκαινίων και ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλος, που μίλησε για το πραγματικό πολιτικό ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα και όταν ήταν Κυβέρνηση για το κυνήγι, σημειώνοντας πως αυτό που απαιτείται είναι αυξημένη προσοχή και εγρήγορση, επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση και υπευθυνότητα από την πολιτική ηγεσία και τους κυνηγούς.

«Πρωταγωνίστρια»

στην έκθεση η Ήπειρος

Επίσης όμως οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο των Κυνηγετικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και για το έργο και την προσφορά της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, που κατά κοινή ομολογία και στη φετινή έκθεση, ξεχώρισε για το εντυπωσιακό της περίπτερο, που μαγνήτισε τα βλέμματα και την προσοχή των επισκεπτών, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια. «Πρωταγωνίστρια» στο φετινό περίπτερο της Ε’ ΚΟΗ με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν η «Σαρακατσάνικη στάνη», που μετέφερε νοερά τους επισκέπτες σε μία άλλη εποχή.

Στο περίπτερο της Ε’ ΚΟΗ επίσης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δουν σε οπτικοποιημένο υλικό το πλήθος των δράσεων που έχει αναπτύξει και υλοποιεί η Ομοσπονδία, με το έργο της Θηροφυλακής σε πρώτο πλάνο και επίσης, τη συμμετοχή της στην Πολιτική Προστασία, σε φιλοθηραματικές και φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, στην υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων στο Περιβαλλοντικό Εκπαιδευτικό Κέντρο που προσελκύει χιλιάδες μαθητές, στην συμμετοχή στα συνεργεία εκδίωξης αγριόχοιρων, στο πρόγραμμα «Άρτεμις» και στο πρόγραμμα «Φαινολογία της μετανάστευσης» με συνεχείς ελέγχους και καταμετρήσεις των ειδών της ορνιθοπανίδας.

Επίσης, στον ίδιο χώρο, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν και τις γνώσεις τους για την άγρια πανίδα της χώρας, παίζοντας στη διαδραστική ψηφιακή οθόνη και απαντώντας σε πλήθος ερωτήσεων, όπως έκανε και ο υφ. Περιβάλλοντος κ. Αμυράς.

Στην έκθεση «Κυνηγεσία» έδωσε το «παρών» σύσσωμο το ΔΣ της

Ε’ ΚΟΗ, με το προσωπικό της γραμματειακής υποστήριξης και τους επιστημονικούς συνεργάτες.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ