Επικαιρότητα

Υποστήριξη στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Off

Στη δωρεά 160 δωροεπιταγών με ωφελούμενους ισάριθμους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Ζίτσας, προχώρησε για τις ημέρες του Πάσχα η Energean, ώστε οι συμπολίτες που έχουν ανάγκη να προμηθευτούν τα απαραίτητα αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι.

Όπως έγινε και την περίοδο των Χριστουγέννων έτσι και τώρα, οι ωφελούμενοι  θα προμηθευτούν τα είδη που θα επιλέξουν από τέσσερα προεπιλεγμένα καταστήματα του δήμου Ζίτσας, ώστε με τον τρόπο αυτό να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο κι η τοπική οικονομία. Οι δωροεπιταγές παραδόθηκαν στον δήμαρχο Ζίτσας Μιχ. Πλιάκο από τον

Διευθυντή Επικοινωνίας της Energean για την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια κ. Σωτήρη Χιωτάκη, παρόντος του Αντιπροέδρου και Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας Δρος. Κωνσταντίνου Νικολάου.

Ο δήμαρχος κ. Πλιάκος ευχαρίστησε θερμά την εταιρεία, εκφράζοντας την ελπίδα τέτοιες ενέργειες να βρίσκουν όλο και περισσότερους μιμητές.

Ο κ. Χιωτάκης στις δηλώσεις του τόνισε, ότι η εταιρεία παραμένει πιστή στην υποχρέωση που έχει απέναντι στις τοπικές κοινωνίες, όπου δραστηριοποιείται.

«Είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να στηρίζουμε τους συμπολίτες που βρίσκονται σε ένδεια, αλλά και τα καταστήματα της τοπικής κοινωνίας. Το ιδανικότερο όλων βέβαια θα ήταν να μην υπάρχει καν αυτή η ανάγκη αλλά για να γίνει αυτό, πρώτα θα πρέπει να εκλείψουν τα αίτια», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης.

Από την πλευρά της, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα σε δήλωσή της αναφέρει πως:

«Είναι για εμάς αυτονόητο να βοηθούμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ζίτσας για τον τρόπο λειτουργίας του και τις προσπάθειες στήριξης προς τους οικονομικά αδύναμους. Είναι, όμως, εξίσου αυτονόητο ότι η κοινωνία μας θα πρέπει να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εκλείψει η οικονομική ένδεια, να μην χρειάζονται φιλανθρωπικές δράσεις για τα αυτονόητα και όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν τα αγαθά μιας βιώσιμης και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης. Αυτό, άλλωστε, είναι το νόημα και των Στόχων που έχει θέσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές έναν καλύτερο κόσμο. Χρόνια πολλά σε όλους».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Energean εντάσσεται στην στρατηγική της για την  υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ ν.2 για Μηδενική Πείνα, ν.10 για Λιγότερες Ανισότητες και ν.17 για Συνεργασία για την επίτευξη των Στόχων.

Συνέχεια στο διάλογο

με την τοπική κοινωνία

Η δημόσια διαβούλευση για τη γεώτρηση «Ήπειρος – 1» στην Τ.Κ Γιουργάνιστας ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όπως σημείωσε ωστόσο ο κ. Χιωτάκης, ο διάλογος με την τοπική κοινωνία είναι συνεχής και μάλιστα πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα συνάντηση και ενημέρωση των κατοίκων της Γιουργάνιστας. «Ο διάλογος συνεχίζεται και θα συνεχιστεί και στη διάρκεια του έργου. Βρεθήκαμε στη Γιουργάνιστα όπου πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα. Ο κόσμος θέλει να μάθει, θέλει να ενημερωθεί και θέλει να βλέπει να γίνονται έργα με παράλληλη διασφάλιση του περιβάλλοντος και των δραστηριοτήτων τους», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ