Επικαιρότητα

Πολιτικά ενεργός, με διάθεση να παρεμβαίνει

Off

Πολιτικά ενεργός χωρίς να έχει λάβει την παραμικρή απόφαση τουλάχιστον μέχρι σήμερα, για την ενασχόλησή του με κάτι συγκεκριμένο, δήλωσε ο Στ. Καλογιάννης, με διάθεση να συνεχίσει να παρεμβαίνει, όπως έκανε και ως βουλευτής από το 2000 για κάθε ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τις προοπτικές της.

Ωστόσο τουλάχιστον για την προσεχή εκλογική μάχη στον δήμο Ιωαννιτών, δεν πρόκειται να ασχοληθεί, καθώς θα υποστηρίξει, όπως ανέφερε την υποψηφιότητα της αδελφής του, Τατιάνας Καλογιάννη.

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης του κ. Καλογιάννη από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στο νομό Ιωαννίνων, και εν μέσω μίας οργιώδους φημολογίας και παραφιλολογίας, για τις επόμενες κινήσεις του, ο κ. Καλογιάννης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα και σε αυτήν ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε κάποιες από τις προθέσεις του.

Όχι όλες, αλλά σίγουρα για τον δήμο Ιωαννιτών είπε, ότι στη μάχη του Οκτωβρίου θα στηρίξει την κα Καλογιάννη κα τον αγώνα της, ενώ άφησε όλα τα υπόλοιπα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας, ότι με την απόφασή του, για την οποία είχε εγκαίρως ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, έκλεισε ένα κύκλος, ταυτόχρονα όμως άνοιξε και ένας ακόμη.

«Ασφαλώς, θα στηρίξω την υποψηφιότητα της κας Καλογιάννη, αλλά σε αυτή τη φάση το πρώτο που σκέφτομαι, είναι να αγωνιστώ και να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τη Ν.Δ για να κερδίσει τις εκλογές. Δε σκέφτομαι ειδικότερα πάντως, ούτε τον δήμο ούτε την περιφέρεια, αλλά με απασχολεί ο σχεδιασμός στο λεκανοπέδιο. Υπάρχει η λίμνη, το οικοσύστημα, υπάρχουν οι υποδομές, οι άξονες, θέματα με τα οποία ασχολήθηκα για χρόνια, και που θέλω να δω να εξελίσσονται», ανέφερε ο κ. Καλογιάννης στο επίπεδο των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

Απολογισμός 20ετίας

Ο κ. Καλογιάννης αφιέρωσε το μεγαλύτερο σκέλος της συνέντευξης που παραχώρησε σε έναν απολογισμό της κοινοβουλευτικής του και υπουργικής αντίστοιχα θητείας από το 2000, όταν και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στο νομό Ιωαννίνων και συνολικά για επτά φορές μετά από ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις. Αναφερόμενος σε κάθε κοινοβουλευτική θητεία ξεχωριστά ο κ. Καλογιάννης στάθηκε στους σταθμούς των σημαντικότερων παρεμβάσεών του για τον ίδιο, όπως οι παρεμβάσεις για τον εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό την περίοδο 2004-2009, με το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων να αποτελεί όπως είπε, τη μεγαλύτερη θεσμική παρέμβαση για την χωρική οργάνωση και προστασία του περιβάλλοντος στο λεκανοπέδιο.

Η κοινοβουλευτική περίοδος 2012-2015 ήταν ιδιαίτερα σημαντική με τον ίδιο να είναι αναπλ. υπουργός Υποδομών – Μεταφορών, περίοδος κατά την οποία την Άνοιξη του 2013 επανεκκίνησαν τα μεγάλα έργα των αυτοκινητοδρόμων με τις τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που υπέγραψα αυτές τις συμβάσεις, με τις οποίες κατασκευάστηκαν όλοι οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας. Μέχρι και σήμερα, δεν υπήρξε ούτε μία αλλαγή στις συμβάσεις αυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρόταση για τον Ε-65

Η χάραξη του βόρειου τμήματος του Ε-65 ήταν ένα θέμα με το οποίο διαφώνησε και στην περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με την Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, που διατήρησε τον ίδιο σχεδιασμό.

«Ενημέρωσα όλους τους φορείς, σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο για την πρότασή μου. Υιοθετήθηκε τελικά η πρόταση του παραχωρησιούχου και του υπ. Υποδομών. Όταν το έργο κατασκευασθεί και τεθεί σε λειτουργία, είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Γιαννιώτες θα καταλάβουν το σοβαρό λάθος που έγινε στην τελική χάραξη», τόνισε ο κ. Καλογιάννης.

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις και προκλήσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη από το 2019 βρέθηκαν στο επίκεντρο του απολογισμού της εν λόγω περιόδου. «Η Κυβέρνηση προώθησε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για να μετριάσει τις επιπτώσεις των πολλαπλών κρίσεων. Υπολογίζονται σε 50 δις ευρώ περίπου οι ενισχύσεις για να αντέξουν οι πολίτες και να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις και η εθνική οικονομία. Στα 10,6 δις ευρώ ανήλθε το κόστος των μέτρων για την ενεργειακή και την υγειονομική κρίση μόνο το 2022, με στόχο να στηριχθούν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου».

Τοπικά ζητήματα

Επίσης αναφορά έκανε ο κ. Καλογιάννης στις κατατεθείσες προτάσεις του για μία σειρά θεμάτων που αφορούν στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, όπως είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός του λεκανοπεδίου, η απόδοση του στρατοπέδου Βελισσαρίου στην πόλη, η Τεχνόπολη Ιωαννίνων, η αεροπορική σύνδεση Ιωαννίνων – Ηρακλείου, η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η εφαρμογή του προγράμματος «1% για την Τέχνη», η οριοθέτηση και διαφύλαξη της γης υψηλή παραγωγικότητας, αλλά και η πρόταση επαναφοράς του μαθήματος της Γεωμετρίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Σε όλη τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής και υπουργικής θητείας μου εργάστηκα σκληρά, πιστός στις αρχές, τις αξίες και την ιδεολογία της μεγάλης φιλελεύθερης Παράταξης, της Ν.Δ. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, καθώς έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο, τίμησα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Γνώμονάς μου ήταν πάντοτε η διαφάνεια και η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», ανέφερε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ