Επικαιρότητα

Δύο ανεξαρτητοποιήσεις στο δημοτικό συμβούλιο

Off

Από τις επίσημες ανακοινώσεις μέσω επιστολών προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, δύο ανεξαρτητοποιήσεων δημοτικών συμβούλων χαρακτηρίστηκε η συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Γιάννα Μαμακή που εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο πρώην αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» Γιάννης Λυκογιώργος γνωστοποίησαν πως ανεξαρτητοποιούνται με την πρόεδρο του Σώματος κα Ακονίδου να διαβάζει την επιστολή της κας Μαμακή. Η ίδια άλλωστε είχε διαφοροποιηθεί από την παράταξή της στις διαδικασίες εκλογής του νέου δημάρχου κ. Παπαγεωργίου και στη συνέχεια είχε ανακοινωθεί η ανάληψη αρμοδιοτήτων με απόφαση του αντιδημάρχου, αμέσως μετά τις ανακοινώσεις ορισμού των νέων αντιδημάρχων.

Αμέσως μετά τη δήλωση της κας Μαμακή, ο δημ. σύμβουλος κ. Λυκογιώργος ζήτησε το λόγο για να τοποθετηθεί ανακοινώνοντας και τη δική του ανεξαρτητοποίηση, για μία σειρά λόγων οι οποίοι συνοψίζονται όπως ανέφερε στους εξής:

«Η παράταξη με την οποία ήμουν υποψήφιος και εκλέχτηκα, εγκατέλειψε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η ομάδα διοίκησης του δήμου, η οποία επί τριετίας λειτουργούσε παρασκηνιακά, τώρα βγήκε στο προσκήνιο (πχ. ο κύριος υποψήφιος βουλευτής – σ.σ εννοεί τον Ιωάν. Τσίμαρη).

Την τελευταία τριετία δημοπρατήθηκαν 4 δημόσιες συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 36.000.000 Ευρώ (αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτη, ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού με LED, Πνευματικό κέντρο Κατσικά, Κτίριο Δομπόλη). Σε κάθε μία από τις 4 διαγωνιστικές διαδικασίες συμμετείχε τελικά μόνον ένας υποψήφιος ανάδοχος με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης από 0% έως 1%. Έτσι δεν εξασφαλίστηκε ο (απαραίτητος από τον Νόμο) ανταγωνισμός (και επομένως και τα συμφέροντα των δημοτών). Για την εξασφάλιση του ανταγωνισμού είχε δημόσια δεσμευθεί ο αντιδήμαρχος έργων (και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής), υπήρξε όμως και προεκλογική δέσμευση της παράταξης. Όπως έκανα και τα προηγούμενα 3,5 χρόνια θα συνεχίσω και τώρα να εκφράζω την τεκμηριωμένα την γνώμη μου και να ψηφίζω κατά συνείδηση με μόνο γνώμονα το συμφέρον του συνόλου των δημοτών του δήμου Ιωαννιτών», κατέληξε ο κ. Λυκογιώργος.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ