Τελευταία Νέα

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 12:18
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Μαΐου 2023
Εκδηλώσεις

ΜΕ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ Δωρεά Απινιδωτή στον Παρακάλαμο

Off

Οι κάτοικοι του Παρακαλάμου και της ευρύτερης περιοχής υποδέχτηκαν το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Κώστα Μπίκα, με την αρωγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» και του Συλλόγου Γυναικών Άνω Καλαμά και υπό την αιγίδα του Δήμου Πωγωνίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΔΑΠ. Παρακαλάμου, ο κ. Μπίκας, παρέλαβε, παρουσία Πληρώματος Ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Δολιανών, από τον καθηγητή Καρδιολογίας Στέφανο Φούσα έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή. Είχε προηγηθεί εκπαίδευση σε ομάδα κατοίκων από τη Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων. «Είμαι πραγματικά συγκινημένος αλλά και χαρούμενος γιατί ο δικός μας άνθρωπος, ο καθηγητής, ο γιατρός, ο Στέφανος, ακολουθώντας το παράδειγμα του αείμνηστου Αντώνη, έμπνευση και πρωτοβουλία του οποίου υπήρξε το Οδοιπορικό Υγείας και Αλληλεγγύης, δεν μας χάλασε το χατίρι, ούτε αυτή τη φορά, ανταποκρινόμενος άμεσα, όπως συνηθίζει να κάνει όταν του ζητάμε κάτι για την περιοχή μας», υπογράμμισε ο κ. Μπίκας

Τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας ευχαρίστησαν για την άμεση ανταπόκρισή του στα κατά καιρούς αιτήματα της περιοχής η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νούλα Χαρίση και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παρακαλάμου «Το Σώσινο» Γιώτα Νίκου.

Στις πρωτοβουλίες του τοπικού Συμβουλίου και του Προέδρου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστα Καψάλης, ενώ υπογράμμισε την ακαταπόνητη δράση και προσφορά της οικογένειας Φούσα.

Την ομάδα επιστημονικών συνεργατών που συντόνισε ο Στέφανος Φούσας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς στο Metropolitan General, αποτελούσαν: ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής-Διευθυντής Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής Metropolitan General («Η σημερινή κατάσταση των λοιμώξεων»), ο Κίμων Τσουκανέλης, Ουρολόγος («Καλοήθης και κακοήθης υπερπλασία προστάτη»),  η Λαμπρινή Τάτση, Συντονίστρια 2ης ΤΟΜΥ, Γενικός Ιατρός («Καρκίνος μαστού και τραχήλου της μήτρας»), η Σίσυ Τασολάμπρου, Ειδικός Γαστρεντερολόγος – Ενδοσκόπος («Πρόληψη καρκίνου παχέως εντέρου»),ο Χρήστος Χαρίτος, Ορθοπεδικός («Οστεοπόρωση και Βιταμίνη D»), η Σοφία Ζουρούδη, Νευρολόγος («Άνοια: Νόσος ή φυσιολογικό επακόλουθο της γήρανσης;»),η Αθηνά Ζαχαρή, Ψυχίατρος (Θλίψη και κατάθλιψη»), o Γεώργιος Παπανικολάου, Χειρουργός Οδοντίατρος – Περιοδοντολόγος- Εμφυτευματολόγος («Περιοδοντίτιδα: Η σιωπηλή νόσος των δοντιών που επηρεάζει τη γενική υγεία»), η Χριστοφόρου Μαρία, Χειρουργός Οδοντίατρος («Η τερηδόνα στην παιδική ηλικία και ο ρόλος των παππούδων»), η Μιρέλα Κυριάκου, Μαία, Σύμβουλος Μητρικού Θηλασμού, Μέλος Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας («Η σημασία του μητρικού θηλασμού»), ο Σπύρος Αθανασίου, Επόπτης Δημόσιας Υγείας, Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ένωσης για το Νεανικό Διαβήτη («Μια σχέση συνύπαρξης με το Σακχαρώδη Διαβήτη»),  ο ΚώσταςΤσαγκλής, Δικηγόρος, («Νομική Προστασία στην υγεία») και ο Σταύρος Σταύρου, Πολιτικός επιστήμων-Msc («Ο εθισμός στο Διαδίκτυο στη διάρκεια της πανδημίας»). Στο τέλος τη εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και μετρήσεις σακχάρου με πρωτοβουλία της Πανηπειρωτικής Ένωσης για το Νεανικό Διαβήτη (ΠΕΝΔΗ). Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παράθεση πλούσιων εδεσμάτων, με παραδοσιακές πίτες, προσφορά των γυναικών των Συλλόγων του Δήμου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ