
Τις 12 φτάνουν οι Γαλάζιες Σημαίες στην Ήπειρο. Ως προς τις ακτές στην Πρέβεζα οι σημαίες είναι 7: Κανάλι, Κυανή, Μέγα Άμμος, Μονολίθι, Πλατάνια, Αμμουδιά, Βάλτος/Parga Beach Resort και στη Θεσπρωτία, 4: Αγ. Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι, Μέγα Άμμος. Επίσης Γαλάζια Σημαία παίρνει και η Μαρίνα Πρέβεζας
Από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας ανακοινώθηκαν οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 617 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά οι βραβεύσεις ξεπερνούν τις 600, και ότι στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, η Ελλάδα κατέχει το 15% των βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.212 ακτές, 710 μαρίνες και 120 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε στην Γεωργιούπολη Αποκορώνου Χανίων, στην ακτή του ξενοδοχείου Pilot Beach Resort.
Related Posts
-
19 Σεπτεμβρίου 2023 -
6 Σεπτεμβρίου 2023 ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Κεραμικά στην Ήπειρο από Ανατολή και Δύση
-
5 Σεπτεμβρίου 2023 17 τροχαία ατυχήματα τον Αύγουστο στην Ήπειρο
-
-
25 Ιουλίου 2023 «Απογυμνωμένη» η Ήπειρος από εναέρια μέσα και προσωπικό
-
11 Ιουλίου 2023 Κεραμικά στην Ήπειρο από την Ανατολή και Δύση
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(17.131)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(465)
- Ελλάδα(110)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.724)
- Εκδηλώσεις(1.335)
- Ήπειρος(1.905)
- Αθλητικά(2.527)
Αρθρογραφία
Είσοδος