Επικαιρότητα

Ρεκόρ ανακύκλωσης στα σχολεία της πόλης

Off

Ένα ακόμη μεγάλο ρεκόρ καταρρίφθηκε από μαθητές νηπιαγωγείων και σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ιωαννίνων στην ανακύκλωση, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχολικού πρωταθλήματος με τον διακριτικό τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση».

Το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν την επίσημη λήξη της σχολικής χρονιάς, ο δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με την πλατφόρμα του Followgreen διοργάνωσαν μία εκδήλωση βράβευσης των σχολείων και των 9.600 μαθητών που πήραν μέρος στην πρωτοβουλία, συγκεντρώνοντας συνολικά 32.450 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Στον προαύλιο χώρο του Πολυχώρου Δημ. Χατζής, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, όλα τα σχολεία παρέλαβαν έπαινο συμμετοχής και τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου, συνεχάρη τους μαθητές για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν, καθώς απέδειξαν όπως είπε, πως η ανακύκλωση έχει γίνει πλέον μια καθημερινή συνήθεια.

Επιπλέον, ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την Αειφορική Ηπείρου και την Recycom (ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων) για τη συμβολή τους στη δράση ανακύκλωσης.

Την ευαισθησία των μαθητών στην ανακύκλωση υλικών και τη συμμετοχή τους σε όλα τα προγράμματα του Δήμου εξήρε ο αντιδήμαρχος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και Ποιότητας Ζωής Βαγγέλης Πήχας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Συντήρησης Έργων, Πρασίνου και Παιδικών Χαρών Αριστείδης Παππάς, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος και ο αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Βασίλης Γιαννάκης.

Επίσης, τα πρώτα σχολεία βράβευσαν, η εκπρόσωπος από την εταιρεία Recycom κα Τσίγκρου και ο εκπρόσωπος από την Αειφορική Ηπείρου κ. Μάντζιος.

Οι αριθμοί

των ανακυκλώσιμων

Στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 86 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, μπαταρίες και ενδύματα – υποδήματα).

Συγκεντρώθηκαν περίπου 32.450 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών από  9.600 μαθητές, πιο συγκεκριμένα συλλέχθηκαν:

Χαρτί: 24.107 κιλά

Πλαστικό: 7.550 κιλά

Αλουμίνιο: 114 κιλά

Μπαταρίες:  115 κιλά

Ενδύματα – υποδήματα: 568

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 152.450 πόντων επιβράβευσης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ