Επικαιρότητα

Με συνεργασία στην επέκταση του ΙΤΕ στα Ιωάννινα

Off

Συνάντηση με εκπροσώπους του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) είχαν χθες το πρωί στο διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στελέχη της περιφερειακής αρχής και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το ΙΤΕ από τα μεγαλύτερα και πλέον οργανωμένα Ινστιτούτα και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδας, διαθέτει σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία οκτώ Ερευνητικά Ινστιτούτα στη χώρα, το ένα εκ των οποίων στα Ιωάννινα, σε χώρο δίπλα στο Τεχνολογικό Πάρκο.

Η συνάντηση με τις τοπικές αρχές της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσεται όπως ανέφερε ο Αλ. Καχριμάνης στην κοινή προσπάθεια για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών με το ΙΤΕ να έχει αποσπάσει ήδη την έγκριση για περαιτέρω επέκταση στα Ιωάννινα, με ένα επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Καχριμάνης η Περιφέρεια Ηπείρου θα αναλάβει την επίβλεψη του έργου ενώ οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα εξετάσουν από κοινού τα περιθώρια επιπλέον συνεργασίας και στο πλαίσιο του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Ως προς αυτό το ζήτημα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» και την έγκριση του Δ.Σ ώστε να προχωρήσει το χρηματοδοτικό σκέλος, για να ακολουθήσει στη συνέχεια και η συμφωνία με κάποια ιδιωτική τράπεζα για το άλλο μισό της χρηματοδότησης. Παραδέχθηκε πάντως, πως οι διαδικασίες είναι αρκετά χρονοβόρες όπως αποδείχθηκε με την εμπλοκή της ΕτΕΠ με τη χρηματοδότηση του έργου της αντικατάστασης του οδοφωτισμού στους δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ