Επικαιρότητα

Απολογισμός στα όρια της κυβερνητικής πολιτικής

Off

Για έναν απολογισμό πεπραγμένων που κινείται, όπως και όλοι όσοι προηγήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο εφαρμογής της κεντρικής κυβερνητικής πολιτικής, όπως αυτή εκφράζεται και τοπικά, κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, που επέκρινε τους χειρισμούς και τον απολογισμό της περιφερειακής αρχής.

Όπως και στη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, έτσι και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Πρέντζας και η περιφερειακή σύμβουλος Τίνα Ζέκα αντίστοιχα, άσκησαν σκληρή κριτική προς την περιφερειακή αρχή, όπως όμως και στις άλλες παρατάξεις, λέγοντας, ότι ειδικά οι παρατάξεις Ζάψα, Δημητρίου και Ριζόπουλου παρέχουν ουσιαστική στήριξη στις επιλογές της περιφερειακής αρχής, υπερψηφίζοντας πάνω από το 80% των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο κ. Πρέντζας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδείξει ότι είναι οργανικό κομμάτι, στην στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στην κεντρική στρατηγική της ΕΕ-κυβέρνησης για την ψηφιακή μετάβαση και την πράσινη ανάπτυξη.

Στα πιο συγκεκριμένα ζητήματα στα εξής:

Για το Πάρκο υψηλής τεχνολογίας είπε, ότι στόχος είναι το φτηνό κόστος υποδομών «αφού πρώτα εξασφαλίστηκε το φτηνό κόστος επιστημόνων για προσέλκυση 5 εταιριών με κόστος 50 εκ. από  δάνεια που θα πληρώσει ο λαός ενώ τα κέρδη θα τα καρπώνονται οι 5 εταιρίες».

Για τα απορρίμματα ο κ. Πρέντζας ανέφερε, ότι η Περιφέρεια έδωσε την μοναδική ίσως «λυσσαλέα» μάχη για να κρατήσει την διαχείριση των απορριμμάτων, όμως ακόμη και σήμερα δεν έχει παραχωρήσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει η Λαϊκή Συσπείρωση.

«Μετά από τέσσερα χρόνια κοκορομαχιών, για να λειτουργήσουν οι ΣΜΑ υπογράφτηκαν προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους οι οποίοι όμως δεν έχουν προσωπικό», ανέφερε.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο θέμα της «πράσινης μετάβασης και των ΑΠΕ, λέγοντας, ότι για κάποια λίγα τέτοια έργα η Επιτροπή Περιβάλλοντος γνωμοδότησε αρνητικά, η Περιφέρεια όμως δεν έκανε καμία ενέργεια για να τα εμποδίσει, ασκώντας πίεση σε Κυβέρνηση και υπουργεία.

Ακόμη αναφέρθηκε στην οικολογική καταστροφή στον Λούρο και στις παρεμβάσεις που συνεχίζονται στην κοίτη και άλλων ποταμών, χωρίς μελέτες και άδειες.

Από την πλευρά της η κα Ζέκα στάθηκε στον πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κτηνοτροφικός κόσμος της Ηπείρου, με την Περιφέρεια να «κλείνει τα μάτια» στην πραγματικότητα, που είναι η συνεχιζόμενη εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ακόμη στα έργα οδικής ασφάλειας με την Περιφέρεια να βαρύνεται με την πολιτική της επιλογή να υλοποιεί πανάκριβους κυκλικούς κόμβους στη μέση του πουθενά, όπως ο κόμβος του Επισκοπικού, στερώντας πόρους για πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

«Σε αντίθεση με τους κόμβους, ο δρόμος Τύρια – Σιστρούνι. δεν τελειώνει τα τελευταία 13 και πλέον χρόνια. Έργο που βαρύνεται και με την παράνομη απόληψη υλικού . Ομοίως το έργο στο Μαυρολάγκαδο μένει να αποδειχτεί αν θα ολοκληρωθεί, χωρίς να υπολογίζεται ο Γιάννενα-Κακαβιά που το πήρε η Περιφέρεια από το Υπουργείο, για να το επιστρέψει πάλι στην κυβέρνηση μήπως και τελικά γίνει, σπαταλώντας εν τω μεταξύ τεράστια ποσά σε μελέτες», σημείωσε η κα Ζέκα.

Καταλήγοντας τόνισε, ότι η παράταξη θα συνεχίσει να ασκεί πραγματική αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο για να προασπίσει τις λαϊκές ανάγκες, προσθέτοντας πως είναι εξαιρετικά σημαντικό στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ΚΚΕ να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ