Επικαιρότητα

Με θέμα τη βία κατά των γυναικών

Off

Να αναπτύξουν τις σκέψεις τους γύρω από το ζήτημα της βίας σε βάρος των γυναικών, αλλά και για τον φεμινισμό γενικότερα, κλήθηκαν την Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων, απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων της χώρας, που διαγωνίστηκαν όπως παραδοσιακά γίνεται την πρώτη ημέρα, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας.

Το πρώτο κείμενο για την καταδίκη της βίας κατά των γυναικών ήταν απόσπασμα από το βιβλίο «Δικαιοσύνη, η ουσία της πολιτικής» του Σταύρου Τσακυράκη.

Το δεύτερο κείμενο για τον φεμινισμό ήταν από άρθρο γνώμης της Μαρίλας Παπαθανασίου στην εφημερίδα «το Βήμα» και το τρίτο κείμενο ήταν απόσπασμα με τίτλο «Φοβερή παρηγοριά» από το βιβλίο «Οι κόρες του Ηφαιστείου» του Χρήστο Οικονόμου.

Τα θέματα των εξετάσεων δόθηκαν στους υποψηφίους δέκα λεπτά πριν από τις εννέα, και από τις 11.30 κι έπειτα άρχισε να εξέρχεται η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών, με ένα πλατύ χαμόγελο ικανοποίησης, αφού επρόκειτο για ένα θέμα που είχαν διδαχθεί και στο σχολείο αλλά και στα φροντιστήρια και κυρίως ένα θέμα που βρίσκεται στη μείζονα επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια.

Μιλώντας στο φακό του ITV, απόφοιτοι του 7ου Γενικού Λυκείου, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την απόδοσή τους και από την επιλογή ενός θέματος που τους φάνηκε αρκετά βατό.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ