Πολιτισμός

Έτοιμα για την εκκίνηση τα Plasmata ΙΙ

Off

Από το Πεδίον του Άρεως στα Γιάννενα τα Plasmata ΙΙ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, έρχονται για τρεις εβδομάδες, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Έκθεση, συναυλίες, εργαστήρια, συζητήσεις, περιηγήσεις, για θεατές κάθε ηλικίας, με ελεύθερη είσοδο από 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου (18:00-00:00).

Όπως αναφέρεται στην πρόσκληση:

Πλάσματα με πολυπολιτισμική αύρα και πλάσματα φτιαγμένα ειδικά για τα Γιάννενα. Ζωντανά γλυπτά, μια λίμνη που μιλάει, ένας εξαφανισμένος λευκός ρινόκερος, ηχογραφημένα όνειρα, αλγοριθμικές δημιουργίες. Συναυλίες από τη Μαρίνα Σάττι μέχρι την Caterina Barbieri, μουσικοί και djs από τα Γιάννενα, την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ένα τροχήλατο ραδιοφωνικό στούντιο του Movement Radio της Στέγης που πλημμυρίζει μουσικές την πόλη με ένα πρόγραμμα βαθιά τοπικό και για αυτό πραγματικά παγκόσμιο. Περιηγήσεις για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρια για την τέχνη της βιβλιοδεσίας, τις τεχνικές παραγωγής μαλλιού, τις μεθόδους καλλιέργειας μανιταριών, τον ψηφιακό σχεδιασμό τοπικών υλικών. Εκδηλώσεις για την καινοτομία, τις ανοικτές τεχνολογίες, την τεχνολογική αυτονομία και την ενεργειακή δημοκρατία. Παρουσιάσεις καλλιτεχνικών εργασιών από φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων, και επανενεργοποίηση καλλιτεχνικών έργων της πόλης. Συζητήσεις με καλλιτέχνες και επιμελητές της έκθεσης, μέλη της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κοινότητας των Ιωαννίνων, για τη σχέση της τεχνολογίας με την παράδοση, την τέχνη, το μέλλον και την Ιστορία, περφόρμανς που συμπεριλαμβάνουν την πολυφωνία, το ηπειρώτικο μοιρολόι, τη γλώσσα και τη μεταμφίεση.

Μάς καλούν να περιπλανηθούμε σε 29 διαφορετικούς σταθμούς, σε μια διαδρομή κατά μήκος της μεθορίου του Κάστρου και της λίμνης, όπου κυριαρχούν τα 19 έργα της έκθεσης, αλλά και οι ιστορίες που χαρακτηρίζουν 10 ξεχωριστά, κάποιες φορές μυστικά, τοπόσημα των Ιωαννίνων.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μαρία Βαρελά, Νικομάχη Καρακωστάνογλου, Κατερίνα Κομιανού, Μαρία Λουίζου, Αφροδίτη Παναγιωτάκου & Μανώλης Μανουσάκης, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Πάνος Σκλαβενίτης, Στεφανία Στρούζα, Θεόκλητος Τριανταφυλλίδης, Entangled Others, Matthias Fritsch, John Gerrard, Alexandra Daisy Ginsberg, Christian Mio Loclair, Maenads, Matthew Niederhauser & Marc Da Costa, slow immediate, Universal Everything, WordMord.

Συναυλία με τη Μαρίνα Σάττι

H «μουσική εκκίνηση» της έκθεσης στις 16 Ιουνίου φέρνει στην πλατεία Μαβίλη τη Μαρίνα Σάττι, σε ένα ξεχωριστό μουσικό event που γεφυρώνει την παράδοση με τον ηλεκτρονικό ήχο. Το lineup της ημέρας ολοκληρώνεται με τους ρετρό κινηματογραφικούς sci-fi ήχους του Αθηναίου synthwave παραγωγού ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ, τους reggaeton ρυθμούς της DJ Rosa Pistola από το Μεξικό, τους μελωδικούς ήχους της Ανθής Κύρκου και το ηλεκτρισμένο rap της VIKKIE. Λίγες μέρες μετά, στις 29 Ιουνίου, στο Ιτς Καλέ θα παρουσιαστεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της ηλεκτρονικής μουσικής σύμφωνα με τον διεθνή μουσικό Τύπο, η Ιταλίδα συνθέτρια Caterina Barbieri. Η Barbieri παντρεύει το αιθέριο με το μοντέρνο, αντλώντας έμπνευση από την κλασική και την μπαρόκ μουσική παράδοση, τον μινιμαλισμό αλλά και τις σύγχρονες πειραματικές σκηνές.

Μια σειρά από ημερίδες, ομιλίες και εργαστήρια στις 27, 28 και 29 Ιουνίου θέτουν εκ νέου το ερώτημα της καινοτομίας με όρους βιώσιμης, οργανικής και τοπικής ανάπτυξης.

Εκτός από το μουσικό και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, υπάρχει και μία σειρά από περφόρμανς, καθώς τρία έργα της έκθεσης ενεργοποιούνται το Σάββατο 17 Ιουνίου από τις και τους δημιουργούς τους και φιλοξενούνται στους χώρους των αντίστοιχων εικαστικών εγκαταστάσεων και πέρα από αυτούς.

Οι συντελεστές

Οι συντελεστές είναι: Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αφροδίτη Παναγιωτάκου  Επιμελητική Διεύθυνση: Πρόδρομος Τσιαβός

Επιμελητικός Σύμβουλος: Γιώργος Τζιρτζιλάκης

Συνεργάτις Επιμελήτρια (Νέες Παραγωγές): Δάφνη Δραγώνα

Επιμέλεια Μουσικής, Διεύθυνση Movement Radio: Voltnoi & Quetempo

Επιμέλεια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Χριστίνα Παναγιωτάκου, Βίκυ Γεροντοπούλου

Επιμέλεια Συζητήσεων: Πάσκουα Βοργιά

Σχεδιασμός Έκθεσης: Λουκάς Μπάκας, Ιάσων Πανταζής

Συντονισμός Παραγωγής: Ηρακλής Παπαθεοδώρου

Βοηθός Επιμέλειας Έκθεσης: Κατερίνα Βάρδα

Επικεφαλής Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος

Παραγωγός: Ειρηλένα Τσάμη

Παραγωγός, Πρόγραμμα Μουσικής: Δήμητρα Χατζηχαραλάμπους

Υπεύθυνη Εκτέλεσης Παραγωγής:  Μαριανότα Γιαννάκη

Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Ιασωνίδης, Σάββας Παρασκευάς, Δήμητρα Φίνου, Σπυριδούλα Γκεράζη, Μαριάνα Αντζουλάτου

Τεχνικός Διευθυντής: Λευτέρης Καραμπίλας

Αναπληρωτής Τεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Ντόβας Διεύθυνση Τεχνικής Παραγωγής: Φίλιπ Χιλλς.

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ