Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:26
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2023
Επικαιρότητα

Συνεργασία για την επίτευξη των στόχων του 2030

Off

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συμμετείχε στην εκδήλωση για την ίδρυση του Δικτύου Climanet ώστε να εκφράσει τη στήριξή της στη συνεργασία των πόλεων που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030.

Η συμμετοχή των Ιωαννίνων στη συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μία αναπτυξιακή ευκαιρία με πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς, όπως η ενέργεια, τα κτίρια, η διαχείριση αποβλήτων και οι μεταφορές, μαζί με σχετικά επενδυτικά σχέδια, η οποία θα καταστήσει τα Ιωάννινα μία πόλη-πρότυπο για ένα βιώσιμο μέλλον, σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Με όραμα τη δημιουργία μίας πόλης που θα είναι πιο πράσινη, πιο καθαρή και πιο υγιής για τους κατοίκους της, η Τράπεζα Ηπείρου χρηματοδοτεί έργα πράσινης μετάβασης και καθαρής ενέργειας.  Επιπλέον, συμμετέχει σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΑΤ ΑΕ με έμφαση την πράσινη χρηματοδότηση. Αναπτύσσει στρατηγικές ESG και επενδύει στη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού της για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος από τη λειτουργία της. Μεταξύ άλλων, αξιοποιεί νέες τεχνολογικές λύσεις και επενδύει στον ψηφιακό μετασχηματισμό για τη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, την ενίσχυση της ανακύκλωσης και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ίδρυση του Δικτύου Climanet, ο Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχές για καλή επιτυχία στις πόλεις που θα συνεργαστούν για να αποτελέσουν πρότυπα για ένα βιώσιμο μέλλον. Στη συνέχεια, ο Χριστόφορος Σαπλαούρας, Διευθυντής Χρηματοδοτήσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσίασε τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Τράπεζας μέσω των οποίων μπορεί να συνεισφέρει στην κλιματική ουδετερότητα και την ευημερία της Ηπείρου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Ιωάννης Βουγιούκας, αναφέροντας: «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στηρίζει την πρωτοβουλία ίδρυσης της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Δίκτυο ClimaNet» με στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας των Ιωαννίνων έως το 2030. Η πόλη μας βρίσκεται σε μία φάση εξέλιξης και προόδου, και στόχος όλων μας είναι να γίνει πιο σύγχρονη και ανταγωνιστική. Επομένως, η εφαρμογή πράσινων πολιτικών και η μετατροπή της σε μία κλιματικά ουδέτερη και έξυπνη πόλη θα συμβάλει στην ανάπτυξη της καινοτομίας και την ενίσχυση του τόπου μας».

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ