Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 09:27
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιουνίου 2023
Πολιτισμός

Θερινά εργαστήρια για παιδιά στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Off

Με αφηγήσεις, ωραίες ιστορίες, συναισθήματα, προβληματισμούς αλλά και πολλές δράσεις, η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη αποχαιρετά τη φετινή σχολική χρονιά 2022-23.

Η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων υλοποίησε και φέτος με επιτυχία συνολικά πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα.  Με τα δύο νέα προγράμματα, «Οι Καλημέρες ενός ιππότη» και «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό… », οι  μαθητές/τριες ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η συστολή, ο φόβος του αγνώστου, η διαφορετικότητα και η αποδοχή όπως εκφράστηκαν μέσα από τις ιστορίες της Ιωάννας Μπαμπέτα στο βιβλίο «Οι καλημέρες ενός ιππότη», και του Χάρολντ Χιμένες Κανισάλες, στο βιβλίο  «Παράξενος».  Παράλληλα, συνεχίστηκαν και τρία παλαιότερα προγράμματα της Βιβλιοθήκης, «Ο δικός μας Όλυμπος», «Τι μου λείπει;» και «Αν η αγάπη δεν είχε λόγια», με μεγάλη απήχηση.

Στα προγράμματα της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-23, συμμετείχαν συνολικά 2305 μαθητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας – Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Κω, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα – καθώς τα προγράμματα έλαβαν χώρα διαδικτυακά.

Τα θερινά εργαστήρια

«Σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε..» είναι το καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα διαρκέσει από τις 27 Ιουνίου έως και τις 27 Ιουλίου.  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές σχολικής ηλικίας 6-10 ετών. Θα υλοποιείται στο χώρο της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, 10:00 π.μ. – 12:00 μ.μ. και απαιτείται  προεγγραφή των παιδιών που θα αποτελούν μια σταθερή ομάδα σε όλη τη διάρκεια του θερινού προγράμματος.

Η συμμετοχή στο θερινό μας πρόγραμμα είναι δωρεάν. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται στη Βιβλιοθήκη και να αποχωρούν από αυτήν συνοδευόμενα από έναν γονέα/κηδεμόνα, τηρώντας το ωράριο του προγράμματος.                          

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2651072863, 8:00 π.μ.– 2:30 (Δευτέρα-Παρασκευή) μέχρι και Δευτέρα 26 Ιουνίου.

Μπορείτε να παρακολουθείτε ενημερώσεις αλλά και την πορεία των δράσεων μας στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης μας, https://zosimaialib.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, YouTube).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ