Επικαιρότητα

Αισιοδοξία για τη χρηματοδότηση του Πάρκου Τεχνολογίας

Off

Σε θέματα επικαιρότητας που αναφέρονται και κατά την προεκλογική περίοδο τοποθετήθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με δηλώσεις του την Τετάρτη, μετά από ερωτήσεις που του τέθηκαν από δημοσιογράφους, χωρίς πάντως να προκύπτουν και κάποια ιδιαίτερα, νέα στοιχεία.

Το Πάρκο Τεχνολογίας

Για το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας και την αναζήτηση του 50% της χρηματοδότησης πέραν αυτού από το Ταμείο Ανάκαμψης ο Περιφερειάρχης έδειξε αισιόδοξος και ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την κάλυψή του: Για το 25% έχει ήδη σταλεί θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με αναφορά και στο μεγάλο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Λουξεμβούργο με την οποία θα χορηγηθεί το 25% του απαιτούμενου προϋπολογισμού με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. «Για το άλλο 25%  είμαστε σε επαφή με 2-3 τράπεζες (μεταξύ των οποίων και της Συνεταιριστικής Ηπείρου) οι οποίες πιστεύω ότι εντός των ημερών, μία από αυτές  θα χορηγήσει το 25%, ώστε στη συνέχεια να πάρουμε την έγκριση της δημοπράτησης», τόνισε ο Αλ. Καχριμάνης.

Ιωάννινα- Κακαβιά

Για το οδικό έργο Ιωάννινα- Κακαβιά ανέφερε μεταξύ άλλων:

Το  πρόβλημα που υπάρχει δεν αφορούν το έργο, αλλά μόνο  τη διακήρυξή του, κατά της οποίας έχει προσφύγει κοινοπραξία από μικρές εταιρίες που θέλουν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. «Πάντα αυτό μπορεί να συμβεί σε  μία διακήρυξη. Περιμένουμε την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων που θα εξετάσει την  ένσταση. Αν χρειαστεί αλλαγή, θα γίνει», σημείωσε ακόμα ο κ. Καχριμάνης.

Για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι οι συζητήσεις  είχαν  ξεκινήσει μαζί με τον αείμνηστο Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ και το τελικό έγγραφο συντάχθηκε από κοινού  με τον τότε Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Δήμαρχο Δ. Παπαγεωργίου. «Τα πράγματα  έχουν ξεκαθαριστεί με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και  πιστεύω  ότι το θέμα τελειώσει», συμπλήρωσε.

Ενδιαφέρον για

τη λίμνη Ζηρού

Ο Περιφερειάρχης ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια Ηπείρου είναι στη διάθεση όλων για την αξιοποίηση της Λίμνης Ζηρού, ενώ αναφέρθηκε και στη θετική εξέλιξη που υπήρξε πρόσφατα με την απόφαση  καθορισμού  της Κακαβιάς ως σημείου  εξόδου προς την Αλβανία  για εξαγωγές ζωϊκού κεφαλαίου.

«Τα περισσότερα χοιρινά της χώρας μας παράγονται στην περιοχή Άρτας –  Πρέβεζας και όλα αυτά έχουν μια ασπίδα προστασίας από την άδεια που έδωσε η απελθούσα Κυβέρνηση, ώστε για όλο το ζωϊκό κεφάλαιο σημείο εξόδου προς την Αλβανία να είναι η Κακαβιά. Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι τιμές των παραγωγών δεν συμπιέζονται γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και στη γειτονική χώρα», εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ