Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 10:14
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2023
Επικαιρότητα

«Κάλυψη» με στέγη για νέους ανθρώπους

Off

Δυνατότητες πρόσβασης σε στέγη για όσους έχουν ανάγκη θα δώσει η υλοποίηση του προγράμματος στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη» στην οποία προχωρά ο Δήμος Ιωαννιτών στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση ιδιωτικών κατοικιών για τη στέγαση ευάλωτων νέων.

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα, ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Δήμος Ιωαννιτών από το 2020 μετέχει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Οργανώσεων που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση της αστεγίας.

Παράλληλα,  επιδιώκοντας τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο Υπνωτήριο αστέγων έγιναν προσπάθειές για την ενίσχυση του  με υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Σημείωσε, ότι ο Δήμος αξιοποίηση το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους»  που υλοποιείται με επιτυχία από το 2022  σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 41 ωφελούμενοι, από τους οποίους οι 11 είναι παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί   ζούσαν σε κατάσταση αστεγίας ή σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Το πρόγραμμα, εκτός από στέγαση,  παρέχει επίσης  ψυχοκοινωνική υποστήριξη, κατάρτιση  εργασιακή, συμβουλευτική και επιδότηση θέσεων εργασίας.  Στο σύνολο των 20 αναζητούντων εργασία, κατάφερε να εντάξει στην αγορά εργασίας 10 άτομα, 5 εκ των οποίων συμμετέχουν σε πρόγραμμα απασχόλησης που υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), 4 σε επιδοτούμενη εργασία από το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»  και ένας εκτός προγράμματος.

Για νέους

Τώρα όπως τόνισε ο Δήμαρχος ξεκινά το πρόγραμμα «Κάλυψη» με σκοπό τη μείωση των συμπολιτών που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Ο προϋπολογισμός του για το Δήμο Ιωαννιτών ανέρχεται σε 572.250 ευρώ και σκοπό του είναι  η παροχή στεγαστικής  συνδρομής  σε ευάλωτους νέους, ηλικίας 25 έως 39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.

«Δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και δική μου προσωπική είναι να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο την στήριξη στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χριστίνα Κωτσαντή υπογράμμισε ότι «για τον Δήμο η στήριξη των ανθρώπων που είναι οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτοι είναι πολύ σημαντική».

Η πρόσκληση για τους δικαιούχους θα είναι ανοιχτή για τις επόμενες δέκα ημέρες. Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται στο Πρωτόκολλο του Δήμου.

«Είναι πολύ σημαντικό για μας να εξασφαλιστεί η στέγη για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η επιλογή για την ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται μέσω μοριοδότησης που έχει καθορίσει το Υπουργείο. Εμείς καλούμε να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και να τύχουν της στήριξης» υπογράμμισε η κ. Κωτσαντή.

Επιμέλεια ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ