Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 05:32
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Αντικαθίσταται τμήμα της στέγης του Κολυμβητηρίου

Off

Τη χρηματοδότηση για την αντικατάσταση τμήματος της στέγης του Κολυμβητηρίου του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα ενέκρινε πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας και ενίσχυσης.

Μία διαδικασία που ακολουθείται σε όλα τα αθλητικά κέντρα που ανήκουν στη ΓΓΑ έπειτα από το συμβάν στο ΟΑΚΑ που οδήγησε σε εκτεταμένους ελέγχους στα αθλητικά κέντρα σε όλη τη χώρα, όπου σε αρκετά μπήκε επίσης «λουκέτο» αφού διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα που εγκυμονούσαν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα αθλουμένων και θεατών. Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε χθες ομόφωνα την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και ΠΕΑΚΙ για την εκτέλεση των εργασιών, με παρόντα τον πρόεδρο της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ Παναγιώτη Δαβή που έκανε γνωστό πως το υπουργείο έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου αντικατάστασης τμήματος της στέγης στο Κολυμβητήριο, απαντώντας επίσης και σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής σχετικών με την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι στην ευθύνη της Επιτροπής Διοίκησης και οι οποίες φιλοξενούν καθημερινά χιλιάδες αθλούμενους, αλλά και συνοδούς.

Στην ίδια συνεδρίαση η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και δήμους Ιωαννιτών για την προμήθεια τεχνητού τάπητα και λοιπών απαραίτητων όπως και τις εργασίες τοποθέτησής τους στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της ΕΠΣΗΠ.

Άλλες αποφάσεις

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος, γνωμοδότησε επίσης:

Θετικά για το περιεχόμενο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ 2020-2030).

Θετικά για εγκατάσταση πτηνοτροφικής μονάδας, δυναμικότητας 44.740 ορνιθίων κρεατοαπραγωγής, με υδρογεώτρηση, στη θέση «Γιαννακούλα» της Τ.Κ. Νέας Κερασούντας, Δ.Ε. Φιλιππιάδος, Δήμου Ζηρού.

Θετικά για την επέκταση πτηνοτροφικής μονάδας από 17.000 σε 50.000 ορνίθια κρεατοπαραγωγής, με υδρογεώτρηση, στην Τ.Κ. Καστρίτσας, Δ.Ε. Παμβώτιδας, Δ. Ιωαννιτών.

Επίσης η Επιτροπή ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης  μεταξύ Περιφέρειας, Π.Ε.Πρέβεζας και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την «παρακολούθηση δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στον Αμβρακικό Κόλπο».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ