Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής «Moving Souls»

Off

Μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Moving Souls» ή «Κινούμενες Ψυχές» στην ελληνική γλώσσα φιλοξενείται από την περασμένη Παρασκευή και μέχρι τις 21 Ιανουαρίου στο Ιστορικό Μουσείο Αρχείο Ηπείρου.

Πρόκειται για την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελίνας Τσινγκίρογλου η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Πλαστικών Τεχνών Ιταλίας σε επιμέλεια του Roberto Ronca.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας με την διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου – Αρχείο Ηπείρου κα Μάρθα Παπαδοπούλου να υποδέχεται την κα Τσινγκίρογλου και την ζωγράφο να μιλά για τα έργα της, αλλά κυρίως για την έμπνευσή της, τις στιγμές εκείνες και τα κίνητρα που ωθούν τον καλλιτέχνη σε μία διαφορετική, κάθε φορά, έκφραση.

Τα εγκαίνια έγιναν υπό τους ήχους του σαξοφωνίστα και συνθέτη Τέλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος με οδηγό το οπτικό ερέθισμα που προκαλούν τα εικαστικά έργα της Ελίνας Τσινγκίρογλου, έχει δημιουργήσει διευρυμένα μουσικοποιητικά σύμπαντα με επιτόπιες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς, σε ένα crossover του πηγαίου βιώματος των παραδόσεων του κόσμου με την σύγχρονη δημιουργία.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια ζωγραφικής και πολιτιστικές δράσεις για τα οποία θα υπάρξει σύντομα νέα ανακοίνωση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ