Πολιτισμός

Πρεμιέρα για το Φεστιβάλ «Μωυσής Ελισάφ» με βραδιά όπερας

Off

Πρεμιέρα έκανε την Κυριακή το Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ» που συνδιοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών, με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αφιερωμένο στη μνήμη του εκλιπόντος δημάρχου της πόλης.

Η πρεμιέρα έγινε το βράδυ της Κυριακής στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας με μία βραδιά όπερας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Σε αυτήν ακούστηκαν άριες, ντουέτι και αποσπάσματα από όπερες των Μπελίνι, Μπιζέ, Μότσαρτ, Μασκάνι και πολλών άλλων ακόμη.

Μία μοναδική συναυλία αφιέρωμα στο διεθνές λυρικό ρεπερτόριο, σε συνεργασία με τρεις λαμπρούς νέους λυρικούς τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη μουσική διεύθυνση του Γεώργιου Χλίτσιου.

Χαιρετισμό στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελ. Ακονίδου, με αναφορές στο έργο και την προσφορά του Μ. Ελισάφ στην πόλη και ειδικότερα στα πολιτιστικά δρώμενα από την περίοδο που άσκησε τη διοίκηση στο Πνευματικό Κέντρο το 2010 μέχρι και τις αρχές του 2023 που έφυγε από τη ζωή, έχοντας την ιδιότητα του δημάρχου της πόλης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημ. Ωδείου Φοίβος Παπαδόπουλος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ