Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:17
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Αυγούστου 2023
Πολιτισμός

«Γέρμα – el cuerpo muerto»

Off

Δύο ακόμα εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών «Μωυσής Ελισάφ». Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, παρουσιάζει την Τετάρτη 23 Αυγούστου (ώρα 21:00), τον θεατρικό μονόλογο «Γέρμα- el cuerpo muerto», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

H Γέρμα, μια νεαρή γυναίκα της ισπανικής υπαίθρου που είναι εγκλωβισμένη σε έναν ανεπιθύμητο γάμο και στις ηθικές αξίες της αγροτικής κοινωνίας, οδηγείται στη δολοφονία του άνδρα της. Με αυτόν τον αυτοκαταστροφικό τρόπο προσπαθεί να δραπετεύσει από την κοινωνική καταπίεση. H παράσταση είναι βασισμένη στη Γέρμα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε διασκευή για μια ηθοποιό και έναν μουσικό.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου, Ερμηνεία: Ιφιγένεια Καραμήτρου, Σύνθεση / Μουσικός επί σκηνής: Λίνα Ζάχαρη, Δραματουργική επεξεργασία-συνεργασία στη σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης

Μετάφραση: Τζένη Μαστοράκη

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

«Theodore Live»

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου (ώρα 21:00) παρουσιάζεται η οπτικοακουστική μουσική παράσταση του μουσικοσυνθέτη και performer Theodore, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Ο Theodore μεταμορφώνει τον χώρο σε ένα διαστημόπλοιο, ταξιδεύοντας το κοινό νοητά σε ένα φανταστικό νέο σύμπαν, συνοδευόμενο από τα αρμονικά διαστημικά ηχοτοπία του τελευταίου concept album του The Voyage.

Με τη συνοδεία εντυπωσιακού video art και ενός εκρηκτικού light show, ο Theodore θα παρουσιάσει κομμάτια από όλο το φάσμα της δισκογραφίας του, καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό πεδίο, από το κλασικό στο post-rock μέχρι αιθέριες μελωδίες και ψυχεδελικούς ήχους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ