Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:40
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουλίου 2023
Επικαιρότητα

142 προσλήψεις στην καθαριότητα των σχολείων

Off

Στην απόφαση πρόσληψης 112 καθαριστών και καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής απασχόλησης για τη νέα σχολική χρονιά προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας.

Το υπ. Εσωτερικών μόλις την περασμένη Παρασκευή ενέκρινε την απόφαση για την κατανομή των ωρών την οποία κοινοποίησε στον δήμο και το δημ. συμβούλιο προχώρησε στη λήψη της απόφασης, μέσα από διαφορετικές αφετηρίες όμως και προτάσεις των παρατάξεων, ώστε να προλάβει τις προθεσμίες που είναι ασφυκτικές.

Στο πλαίσιο αυτό το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να οριστικοποιήσει τον αριθμό όσων θα προσληφθούν ώστε να ακολουθήσει η δημοσίευση της προκήρυξης.

«Εάν το θέμα δεν εγκριθεί υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και να μην έχουμε σχολικές καθαρίστριες» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας ο οποίος ανέλυσε το νομικό πλαίσιο.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάν. Αϊβατίδης ανέφερε ότι το σύνολο των σχολικών μονάδων του δήμου ανέρχονται στις 140. Συνολικά λειτουργούν 814 αίθουσες στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στη δευτεροβάθμια 743.

Η πρόταση που έγινε, προβλέπει την πρόσληψη 112 καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και 30 μερικής απασχόλησης.

Η πρόταση της «Ενότητας Πολιτών» ήταν οι προσλήψεις που πρότεινε η δημοτική αρχή να αφορούν 142 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ η εκπρόσωπος του Σωματείου των σχολικών καθαριστριών πρότεινε τη λήψη απόφασης για την πρόσληψη 166 εργαζόμενων πλήρους απασχόλησης.

Για να καλυφθεί το κόστος αυτών δεν επαρκούν οι εγκεκριμένες από το υπουργείο Εσωτερικών πιστώσεις και ο δήμος θα διαθέσει φέτος ποσό 450.000 ευρώ για να καλύψει τον συγκεκριμένο αριθμό.

«Ο δήμος βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις σχολικές μονάδες και τα παιδιά και το αποδεικνύει κόβοντας άλλες δαπάνες για να προχωρήσει σε περισσότερες προσλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Βάββας.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι ο δήμος διαφωνεί με την τακτική του υπουργείου και εξακολουθεί να διεκδικεί περισσότερες πιστώσεις για να καλύψει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες των σχολείων.

Από το δημοτικό συμβούλιο και μετά από ψηφοφορία εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Αντίδραση από

την «Ενότητα Πολιτών»

Για επίδειξη αλαζονικής και απολυταρχική συμπεριφοράς κατηγορεί τη δημοτική αρχή, η «Ενότητα Πολιτών», κατηγορώντας την Πρόεδρο του Σώματος κα Ακονίδου ότι δε σεβάστηκε την προβλεπόμενη από τον κανονισμό διαδικασία κι ενώ κατέγραψε δύο προτάσεις επί του θέματος, στη συνέχεια αρνήθηκε να θέσει την πρόταση της παράταξης σε ψηφοφορία.

«Δυστυχώς, η απερχόμενη δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι δεν ανέχεται το διάλογο και τη διαφορετική άποψη, ακόμα και για ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία των Ιωαννίνων. Σύντομα όμως θα κριθεί από τους πολίτες», αναφέρει η ανακοίνωση – καταγγελία της «Ενότητας Πολιτών».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ