Επικαιρότητα

«Κρύφτηκαν» οι πινακίδες στις φυλλωσιές…

Off

Η οδός Στρατ. Παπάγου – που σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας θα είχε αποκτήσει μία τελείως διαφορετική μορφή έχοντας μέτωπο στη λίμνη Παμβώτιδα – είναι από τις πλέον εγκαταλελειμμένες από τις διοικήσεις του δήμου, διαχρονικά.

Στο πλαίσιο αυτής της εγκατάλειψης και αδιαφορίας εντάσσεται και η παντελής απαξίωση των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου για την τοποθέτηση των πινακίδων σήμανσης για τους οδηγούς που κινούνται από την πλ. Μαβίλη προς το δυτικό μέτωπο του παραλιμνίου. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι δεκάδες Ι.Χ σε καθημερινή βάση να κινούνται αντίθετα στον μονόδρομο της Στρατ. Παπάγου, «επιστρέφοντας» από το αδιέξοδο στο τέρμα του δρόμου.

Σε αυτοψία που κάναμε, διαπιστώσαμε πολλά ευτράπελα και περίεργα, όπως το ότι στην αρχή της Παπάγου δεν υπάρχει πινακίδα που να ενημερώνει ότι ο οδηγός εισέρχεται σε μονόδρομο. Ο οδηγός του Ι.Χ δεν ενημερώνεται φτάνοντας στη θέση του παλιού «Κύκνου», ότι η συνέχεια του δρόμου οδηγεί σε αδιέξοδο, ενώ οι πινακίδες σήμανσης που είχαν τοποθετηθεί με υποχρεωτική στροφή αριστερά και πάλι αριστερά από την πίσω πλευρά της Παπάγου με κατεύθυνση την πλ. Μαβίλη έχουν «εξαφανιστεί». Η υπηρεσία υποστηρίζει ότι οι οδηγοί ενημερώνονται επιστρέφοντας από το αδιέξοδο, που καταλήγει σε μία χωμάτινη αλάνα, από τις πινακίδες που βλέπετε στη φωτογραφία, ότι ακολουθεί υποχρεωτική στροφή δεξιά και ότι απαγορεύεται η είσοδος αντίθετα στο μονόδρομο.

Ακόμη κι αυτό όμως να ισχύει, η υπηρεσία οφείλει να αντιληφθεί ότι ένας επισκέπτης στην πόλη δε μπορεί να ταλαιπωρείται, ακολουθώντας τη συνέχεια ενός αδιέξοδου μονόδρομου, απλώς για να κάνει αναστροφή φτάνοντας στη χωμάτινη αλάνα, χωρίς να υπάρχει καμία πινακίδα κατεύθυνσης. Αν προσέξετε όμως καλά στις φωτογραφίες θα δείτε, ότι αφενός οι δύο πινακίδες είναι «κρυμμένες» πίσω από τις φυλλωσιές ενός δένδρου και με μία προσεκτικότερη ματιά θα διακρίνετε και μία άλλη πινακίδα που έχει τοποθετηθεί πρόχειρα και έχει δεθεί με κορδέλα, η οποία αφαιρέθηκε (άγνωστο γιατί, πότε και από ποιον) από τη διασταύρωση. Αν η υπηρεσία λοιπόν θεωρεί ότι στην Στρατ. Παπάγου υπάρχει επαρκής και ευδιάκριτη σήμανση, ας την αφήσει ως έχει. Το ότι γελά ο κόσμος είναι το λιγότερο, γιατί πολλοί χάνονται και ακόμη περισσότεροι μπαίνουν αντίθετα στο μονόδρομο, με προφανή τον κίνδυνο ατυχήματος ή και δυστυχήματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ