Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 01:31
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Αποτρεπτικά συστήματα για ατυχήματα από διελεύσεις άγριων ζώων

Off

Συνεχίζονται οι δράσεις στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Life Amybear, εφαρμόζοντας ειδικά μέτρα και μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος αλληλεπίδρασης μεταξύ του ανθρώπου και της αρκούδας, με έμφαση στην παρούσα φάση του έργου, στους οδικούς άξονες καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση του αριθμού τροχαίων ατυχημάτων όπου εμπλέκονται αρκούδες.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος του έργου, προέβη στην προμήθεια και εγκατάσταση αποτρεπτικών συστημάτων ατυχημάτων από διελεύσεις άγριας πανίδας, στη νέα και παλαιά Εθνική Οδό Αμυνταίου-Βεύης.

Πρόκειται για πλαστικούς οριοδείκτες, ηλεκτρονικούς οπτικοακουστικούς απωθητές, ανακλαστήρες προσπίπτοντος φωτός καθώς και δυο μεγάλες και 26 μικρές πινακίδες προειδοποίησης οδηγών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπου τοποθετήθηκαν τα αποτρεπτικά συστήματα δεν έχουν καταγραφεί ατυχήματα στα τμήματα της εθνικής οδού όπως έχει διαπιστωθεί το τελευταίο οκτάμηνο.

Το υπενθυμίζεται ότι, αφορά στις περιπτώσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπου και αρκούδας στην περιοχή των Δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου