Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 01:37
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

Απαντήσεις στις ενστάσεις για μονάδες βιοαερίου

Off

Τη δική του απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, αλλά και προσωπικά στον ίδιο, με αφορμή τις θετικές γνωμοδοτήσεις και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τις μονάδες καύσης βιοαερίου και βιορευστών στα Κάτω Ραβένια και στα Γραμμενοχώρια αντίστοιχα, έδωσε ο Βασίλης Μιχελάκης.

Λίγες ημέρες μετά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τους δήμους Πωγωνίου και Δωδώνης αντίστοιχα, όπως όμως και από τις Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων, που προανήγγειλαν τη δικαστική προσφυγή, ο συντονιστής της ΑΔ Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, μιλώντας στο ITV τόνισε, πως και ο ίδιος είχε ζητήσει από τους αντιδρώντες, δήμους και άλλους ενδιαφερόμενους, να καταθέσουν στοιχειοθετημένες αντιρρήσεις και ενστάσεις, κάτι που δεν έγινε, όπως τόνισε με έμφαση.

«Προσπαθήσαμε να ικανοποιήσουμε πλήρως τις απαιτήσεις των ενδιαφερομένων, δίνοντας περισσότερο χρόνο για να προσκομίσουν τα στοιχεία που επικαλούνται. Όμως, με αιτιάσεις, ότι μία επένδυση μπορεί να είναι επιβλαβής για το περιβάλλον, ή ότι εικάζουν πως θα είναι επιβλαβής γιατί δε θα λειτουργήσουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους, είναι σαφές, ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Στην περίπτωση του βιοαερίου στα Κ. Ραβένια, ζητήθηκε τρεις φορές παράταση και νέα προθεσμία από τον περασμένο Δεκέμβριο για τη σύνταξη μίας υδρογεωλογικής μελέτης και αυτή δεν προσκομίστηκε. Αυτό που ζητήσαμε και δεν έγινε, είναι να προσκομιστούν υπεύθυνες θέσεις και τεκμηριωμένες σε τεχνικό επίπεδο. Άλλωστε, δεν είναι μόνον η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που δεν αποδέχθηκε τις αιτιάσεις, αλλά και οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων και υπηρεσιών», κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.   

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου