Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 04:49
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Αυγούστου 2023
Αθλητικά

Στην τελική ευθεία οι μεταγραφικές κινήσεις

Off

Έστω και αργά, οι μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και τη συγκρότηση ενός πλήρους ρόστερ μπήκαν στην τελική ευθεία και από αύριο θα είναι στη διάθεση του κ. Στάικου ο Χουάν Γκάρο, ο 31χρονος Αργεντινός μεσοεπιθετικός που αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ουρακάν.

Ο Γκάρο «πάτησε» ήδη Ελλάδα και σήμερα θα περάσει από τις ιατρικές εξετάσεις ώστε το συντομότερο να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Το αν αυτό θα γίνει από το παιχνίδι της πρεμιέρας στις 19 Αυγούστου με την Κηφισιά ή όχι, θα το κρίνει ο προπονητής της ομάδας βλέποντας το νέο απόκτημα της ομάδας στις προπονήσεις.

Από εκεί και ύστερα όμως ο ΠΑΣ κινείται αρκετά γρήγορα για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, καθώς είναι προφανές, ότι εκεί είναι η θέση που «πονά» περισσότερο από κάθε άλλη η ομάδα.

Η περίπτωση του νεαρού Τσαούση που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ και έχει γίνει μία επαφή να δοθεί ως δανεικός εξετάζεται, όμως δεν είναι η πρώτη επιλογή για την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που περισσότερο κινήθηκε για τον 23χρονο νεαρό, για να έχει και μια δεύτερη επιλογή σε περίπτωση που χαλάσει η μεταγραφή ενός ξένου με τον οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές.

Ο Τσαούσης είναι 23 ετών, πέρυσι είχε παίξει εννέα παιχνίδια με την πρώτη ομάδα του “Δικεφάλου” και στο β’ μισό της σεζόν πήγε στον ΠΑΟΚ Β’ όπου αγωνίστηκε σε άλλα έξι παιχνίδια.

 

Τελευταίο φιλικό με

Παναιτωλικό το Σάββατο

Οι παίκτες του ΠΑΣ επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις μετά το ρεπό της Κυριακής, ενώ το Σάββατο θα δώσουν το τελευταίο φιλικό με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Δε θα είναι όμως μία πρόβα τζενεράλε, καθώς ο Παναιτωλικός θα είναι αντίπαλος του ΠΑΣ μόλις τη δεύτερη αγωνιστική στο Αγρίνιο και είναι απολύτως λογικό και οι δύο προπονητές να μη θέλουν να αποκαλύψουν τα πλεονεκτήματά τους στον αντίπαλο.

Η αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό την Παρασκευή (1-1) ήταν χρήσιμη και σε αυτό στάθηκαν στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του αγώνα τόσο ο κ. Στάικος όσο και ο Γιώργος Παμλίδης με τον προπονητή του ΠΑΣ, να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο εξαιρετικό κλίμα που συνεχίζει να υπάρχει όπως ήταν και πέρυσι και τον Παμλίδη να κάνει αναφορά στην ομοιογένεια που υπάρχει και η οποία είναι ένα μεγάλο όπλο για τη φετινή ομάδα.

Αναλυτικά, ο Θαν. Στάικος είπε μετά το φιλικό με την ομάδα των Σερρών:

«Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα επικεντρωθούμε σε αυτά που δεν έχουμε δουλέψει πολύ και θα εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί όπως αρμόζει στην ομάδα μας. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα βλέπουμε πολλές ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους, όπως λέμε. Εμάς μάς είδα λίγο επηρεασμένους απ’ όταν επιστρέψαμε από την Πολωνία. Θα συνηθίσουμε σιγά-σιγά. Και τις πρώτες αγωνιστικές πέρυσι οι ομάδες ήταν και πάλι στη διαδικασία της συνοχής και του να γίνουν συμπαγείς. Εμείς δεν το φοβόμαστε αυτό, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες από πέρυσι, αλλά θα πρέπει να ελέγξουμε πολύ τον τρόπο που χειριζόμαστε τα παιχνίδια. Μας το έδειξε η περσινή χρονιά και φυσικά φέτος πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Καταρχάς να βλέπουμε αυτούς που είναι εδώ. Δεν ξέρω αν θα έρθει ή όχι κάποιος. Προσπάθεια της διοίκησης και δική μας είναι να έρθει ένας ακραίος επιθετικός, ένας πλάγιος αμυντικός αριστερά και αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε άλλη μία κίνηση που χρειάζεται και φαίνεται ότι τη θέλει η ομάδα στον χώρο του κέντρου. Αυτό αν θα υπάρξει η δυνατότητα δεν είμαστε σίγουροι. Οι άλλες δύο κινήσεις όμως θα γίνουν σίγουρα. Αυτό όμως δεν αλλάζει πολλά. Η ομαδικότητα, η ομοιογένεια αυτά θα μας οδηγήσουν στον στόχο μας, στο να είμαστε δηλαδή ανταγωνιστικοί και αξιοπρεπείς. Και στο τέλος πέρυσι, τα παιδιά που είχαν ξεκινήσει έφεραν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή, μας βοήθησαν όμως και οι 2-3 μεταγραφές του Ιανουαρίου. Και φυσικά υπάρχει κι ένα καλό κλίμα, που φάνηκε και σήμερα. Συνεχίζουμε από εκεί που τελειώσαμε. Βλέπω καλό κλίμα γύρω από την ομάδα, ο κόσμος, η διοίκηση, το επιτελείο, οι παίκτες και γενικά όσοι εμπλέκονται. Αυτό μου αρέσει και νομίζω ότι εκεί πρέπει να σταθούμε κι εκεί να χτίσουμε».

Ο Γιώργος Παμλίδης από την πλευρά του τόνισε: «Νομίζω ότι θα πρέπει να κρατήσουμε το β’ ημίχρονο. Στο α’ δεν παρουσιαστήκαμε τόσο καλά. Είχαμε κάποια καλά διαστήματα, αλλά κατάφερε ο αντίπαλος να προηγηθεί. Θα πρέπει να κρατήσουμε την αντίδραση του β’ ημιχρόνου. Θα δουλέψουμε όσο προλαβαίνουμε γιατί έχουν μείνει δύο εβδομάδες ως την έναρξη του πρωταθλήματος. Το πλεονέκτημα που έχουμε εμείς είναι ότι έχουμε τις βάσεις από την περσινή χρονιά. Θα χρειαστούμε λιγότερο χρόνο να δέσουμε. Νομίζω ότι από την άλλη εβδομάδα θα είμαστε αυτοί που πρέπει. Μας έμεινε ένα ακόμα φιλικό και θα παρουσιαστούμε αναλόγως και στην πρεμιέρα. Υπάρχει πολύ καλή βάση. Έφυγαν 2-3 παίκτες, ήρθαν 2-3, δεν ξέρω αν θα έρθουν κι άλλα παιδιά. Είναι σημαντικό όμως ότι είμαστε πολλά ίδια παιδιά. Ό,τι αδυναμίες είχαμε πέρυσι, νομίζω ότι τις αφήσαμε στην άκρη και τη νέα σεζόν θα είμαστε διαφορετικοί».

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ