Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 09:25
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Αυγούστου 2023
Επικαιρότητα

Νέες διαστάσεις στην κίνηση με τους κόμβους

Off

Ένας ακόμα κυκλικός κόμβος μπαίνει στη ζωή της πόλης, αλλάζοντας την καθημερινότητά της και κυρίως δίνοντας άλλες κατευθύνσεις στο κυκλοφοριακό.

Ήδη η εμπειρία για την κίνηση σε κόμβους όπως αυτός στο Δικαστικό ή στην αρχή της Λ. Δωδώνης δείχνει θετική ενώ, νέοι κόμβοι αρχίζουν να χρησιμοποιούνται στη Λεωφόρο Στ. Νιάρχου όπου ήδη έχουν προχωρήσει οι ασφαλοστρώσεις.

Στη «Συνάντηση»

Ο νέος κυκλικός κόμβος είναι σε λειτουργία στην βόρεια είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, στον κόμβο στη συμβολή των οδών Γράμμου, 8ης Μεραρχίας, Καλπακίου, Κωνσταντινουπόλεως και Αχέροντος, γνωστότερο το σημείο ως «Συνάντηση».

Το έργο επισκέφθηκαν την Τρίτη το πρωί ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ορέστης Μπρίκος.

«Αποδίδουμε στους πολίτες ένα ακόμη σημαντικό έργο. Ένα έργο που ενισχύει την ασφάλεια, λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα και μειώνει το ενεργειακό αποτύπωμα της πόλης. Ολοκληρώθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς προβλήματα και οφείλω να ευχαριστήσω τον ανάδοχο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο κυκλικός κόμβος στη «Συνάντηση» είναι ενταγμένος στο έργο  «Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Η εξωτερική διάμετρος είναι 42 μέτρα και η μη προσπελάσιμη εσωτερική νησίδα, έχει διάμετρο 23 μέτρα. Το πλάτος των λωρίδων κυκλοφορίας του εσωτερικού δακτυλίου είναι 8,50 μέτρα. Σε όλους τους κλάδους κατασκευάζονται διαβάσεις πεζών.

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ

ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Δυσκολίες στην κίνηση των  πεζών

στην 8ης Μεραρχίας

Ο νέος κυκλικός κόμβος στη Συνάντηση λειτουργεί αρκετές μέρες τώρα και είναι φανερό ότι δίνει πιο ομαλή, με λιγότερες καθυστερήσεις, κίνηση στα αυτοκίνητα. Διαφαίνεται όμως, ήδη και ένα πρόβλημα με την κίνηση των πεζών στο τμήμα της οδού 8ης Μεραρχίας που προηγείται, από τον κόμβο του Αη Γιώργη ως και το Κολυμβητήριο. Σε αυτά τα σημεία, επειδή η κίνηση των αυτοκινήτων πια είναι συνεχής δεν είναι εύκολο στον πεζό να περάσει απέναντι σε μία περιοχή που κινούνται πολλοί πολίτες. Υπάρχουν δύο σημεία με διαβάσεις μπροστά στο Γυμναστήριο και το Κολυμβητήριο, αλλά δεν είναι εύκολο να περάσει κάποιος λόγω της συνεχούς κίνησης και σε δύο ρεύματα μάλιστα. Το βράδυ δε, οι διαβάσεις αυτές είναι στο σκοτάδι. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και στην πλευρά του κόμβου στον Αη Γιώργη, που είναι παλιότερος προφανώς, αλλά χωρίς εύκολη την πρόσβαση του πεζού σε όλα τα σημεία του.

ΦΙΛ.Κ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ