Επικαιρότητα

Μονόδρομος ο διαγωνισμός, προϋπόθεση οι μόνιμες προσλήψεις

Off

Μονόδρομο χαρακτήρισε την απόφαση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων να προχωρήσει στο διαγωνισμό για την ανάθεση της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης, για ένα έτος με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμη, ο Κων. Καψάλης.

Ο δήμαρχος Πωγωνίου που πολλές φορές βρέθηκε απέναντι σε προτάσεις και αποφάσεις της πλειοψηφίας στη διοίκηση του Συνδέσμου για τον τρόπο χειρισμού μίας σειράς ζητημάτων, τοποθετήθηκε χωρίς περιστροφές και στην υπόθεση της λειτουργίας των ΣΜΑ, με την απόφαση του Συνδέσμου την προηγούμενη εβδομάδα να συζητείται για το εάν και κατά πόσον υπακούει σε μία πραγματική ανάγκη ή εάν προλειαίνει το έδαφος για μία οριστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης και αυτής της παροχής υπηρεσίας.

Ο κ. Καψάλης σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα χαρακτήρισε ως μονόδρομο τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς δεν υπάρχουν τα περιθώρια για συνέχιση της λειτουργίας με το προσωπικό των δήμων, από την άλλη όμως, πρόσθεσε πως η απόφαση αυτή δεν μπορεί να έχει πάγιο και μόνιμο χαρακτήρα, αλλά ότι ο Σύνδεσμος θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

«Εμείς στον δήμο Πωγωνίου, καταφέραμε να λειτουργήσουμε το ΣΜΑ στα όριά μας, με δικό μας προσωπικό που προσλάβαμε μέσω ΟΑΕΔ με το πρόγραμμα 55-64 ετών, αλλά αυτή δεν είναι μία πάγια λύση. Έτσι, η απόφαση που έλαβε ο Σύνδεσμος ήταν μονόδρομος, αλλά με την προϋπόθεση να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Η λύση που δόθηκε, είπαμε ότι είναι προσωρινή για ένα έτος και παράλληλα να προχωρήσει η διαδικασία για μόνιμο προσωπικό από τον Φορέα. Χωρίς την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και με τη συνεργασία των δήμων δεν μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά το σύστημα των Σταθμών», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Νόμιμη η διαδικασία

Ο δήμαρχος Πωγωνίου ρωτήθηκε για το εάν διασφαλίζεται η νομιμότητα της απόφασης αυτής για την παραχώρηση της λειτουργίας των ΣΜΑ σε ιδιώτη, καθώς και οι Σύλλογοι Εργαζομένων στους δήμους της Ηπείρου και η ΠΟΕ ΟΤΑ όπως όμως και η Περιφέρεια Ηπείρου, επιμένουν ότι καθώς πρόκειται για χρηματοδοτούμενο έργο με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, είναι υποχρεωτική η λειτουργία τους μόνο με πρόσληψη προσωπικού από τον Φορέα και τους δήμους και όχι από ιδιώτη. «Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Καλαντζής μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτό το θέμα και γι’ αυτό συμφωνήσαμε να προχωρήσει η διαδικασία. Ως δήμος Πωγωνίου θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε για έναν ακόμη χρόνο τον ΣΜΑ Πωγωνίου – Κόνιτσας με δικό μας προσωπικό, όπως μέχρι σήμερα, αλλά είναι δύσκολο και κάτι προσωρινό που δε μπορεί να έχει μόνιμο χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Καψάλης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ