
Με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος «αλιΑμβρα» που υλοποιεί το Επιμελητηρίο Άρτας με σκοπό την προβολή των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας του Αμβρακικού Κόλπου.
Η τρίτη κατά σειρά έκθεση γευσιγνωσίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Αυγούστου στην Κορωνησία, και η τέταρτη την επόμενη ημέρα στη Βίγλα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο, παρέχεται ενημέρωση για τα αλιεύματα του Αμβρακικού, φρέσκα προϊόντα σε ιδιαίτερες συνταγές που παρασκευάζονται σε πραγματικό χρόνο και δοκιμάζονται από το κοινό, μουσική και διανομή ενημερωτικού υλικού.
Στην Κορωνησία η εκδήλωση με την παρασκευή συνταγών σε πραγματικό χρόνο και την διάθεσή τους στο κοινό, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του λιμανιού, κάνοντας πράξη το βασικό μήνυμα του προγράμματος «Από τον Αμβρακικό στο πιάτο σας». Ριζότο παντζαριού με καπνιστό χέλι, σαρδέλα τηγανητή, ψαροκροκέτες με κέφαλο, σεβίτσε τσιπούρα με κρέμα λεμονιού, τουρσί φινόκιο δοκιμάστηκαν απ’ όλους τους παρευρισκόμενους.
Αδιαχώρητο σημειώθηκε στην Κεντρική πλατεία της Βίγλας το απόγευμα του Σαββάτου 19 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 4ης Έκθεσης Γευσιγνωσίας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Άρτας, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος «αλιΑμβρα».
Related Posts
-
26 Ιουλίου 2023 -
-
7 Απριλίου 2023 Ένα στρατηγικό σχέδιο για τον Αμβρακικό Κόλπο
-
21 Φεβρουαρίου 2023 Με συνεργασία το σχέδιο για τον Αμβρακικό
-
15 Φεβρουαρίου 2023 Από την Τετάρτη το «Καλάθι της Σαρακοστής»
-
23 Ιουνίου 2022 Στο προσκήνιο ο Αμβρακικός και η προστασία του
Κατηγορίες
- Επικαιρότητα(17.138)
- Πολιτικό Ρεπορτάζ(465)
- Ελλάδα(110)
- Οικονομία(1)
- Πολιτισμός(3.726)
- Εκδηλώσεις(1.336)
- Ήπειρος(1.905)
- Αθλητικά(2.528)
Αρθρογραφία
Είσοδος