Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 04:49
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Οκτωβρίου 2023
Ήπειρος

Στο Leader Αλιείας πρόταση 8,5 εκ. για τον Αμβρακικό

Off

Ολοκληρώθηκε η υποβολή πρότασης για την επιλογή στρατηγικών τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων Leader Αλιείας για την αλιευτική περιοχή ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ από το συνεργατικό σχήμα των Αναπτυξιακών Εταιρειών ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α., ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. και ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της προτεραιότητας 3 «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΙΑΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΤΙΕΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΑΛΙΕΙΑΣ & ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ», του Προγράμματος «ΑΛΙΕΙΑ, ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2021 – 2027».

Στην επόμενη προγραμματική περίοδο, τα τοπικά προγράμματα LEADER Αλιείας θα υλοποιηθούν σε (14) Αλιευτικές Ζώνες μέσω συνεργατικών σχημάτων. Έτσι για την αλιευτική περιοχή (Νο4) ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ δημιουργήθηκε το συνεργατικό σχήμα των Αναπτυξιακών Εταιρειών: ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α, ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε, και ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ, με επικεφαλής εταίρο την ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Οι δράσεις του τοπικού προγράμματος, θα υλοποιηθούν στην περιοχή εφαρμογής της αλιευτικής Ζώνης  ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ που περιλαμβάνει τμήματα των Νομών  Πρέβεζας,  Άρτας,  Αιτωλοακαρνανίας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Λευκάδας ( Μεγανήσι).

Για τη σύνταξη της πρότασης με συνολικό προϋπολογισμό: 8.567.799,15€, προηγήθηκε ευρεία κοινωνική διαβούλευση με την μέθοδο της «από κάτω προς τα πάνω»  προσέγγισης με τους δήμους, τους συλλογικούς, οικονομικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής παρέμβασης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ