Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:02
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2023
Πολιτισμός

Όταν η Λάιστα εμπνέει εικαστικά

Off

Στο ισόγειο της Περιφέρειας Ηπείρου μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα φιλοξενείται η αναδρομική έκθεση των Ηλία Βασιλείου, Γεώργιου Μυλωνά και Αντώνη Φιλίππου, τριών ζωγράφων τους οποίους ενώνει η αγάπη για τη Λάιστα.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λίστας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου διοργανώνει την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, του δημάρχου Ζαγορίου Γεώρ. Σουκουβέλου, του πρώην δημάρχου Ζαγορίου Βασ. Σπύρου, αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων, του τέως πρύτανη κ. Καψάλη και πολλών ακόμη εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας.

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λάιστας Μαρία Καρβούνη μετέφερε την χαρά και υπερηφάνεια της μικρής κοινωνίας στη Λάιστα το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ζαγορίου, τον οποίο επέλεξαν οι τρεις ζωγράφοι για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν, σε ένα διαρκή διάλογο με τη φύση και το κοινό, που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα μέσα από τα δικά τους μάτια.

Χαιρετισμό ακόμη απηύθυναν ο Αλ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ζαγορίου Γ. Σουκουβέλος, ο τέως πρύτανης Γεώρ. Καψάλης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λάιστας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ