Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:32
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Νέο Αθλητικό Κέντρο και ανάπλαση της πλατείας

Off

Οι εργασίες ξεκίνησαν τη Δευτέρα και αφορούν ένα έργο προϋπολογισμού 744 χιλιάδων ευρώ που θα αναπτυχθεί σε έκταση 25 στρεμμάτων. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, ενός γηπέδου καλαθοσφαίρισης και δύο γηπέδων αντισφαίρισης ενώ θα διαμορφωθούν και περιμετρικοί διάδρομοι κίνησης.

Με την έναρξη των εργασιών βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο Αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμάρων και κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.

«Η έναρξη των εργασιών για το νέο αθλητικό κέντρο αποτελεί την απάντηση σε όλους όσοι αμφισβήτησαν το έργο αυτό. Σε λίγους μήνες θα αποτελεί ένα κόσμημα για την περιοχή το οποίο θα απολαμβάνουν οι κάτοικοι» υπογράμμισε ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του.

 

Οι δρόμοι

Ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για τα Καρδαμίτσια είναι οι διανοίξεις δρόμων και θύμισε ότι ήδη η Δημοτική Αρχή έχει εκπονήσει τις απαραίτητες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες το κόστος για τη συμπλήρωση του οδικού δικτύου ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος πλέον είναι να βρεθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε οι οδικές υποδομές να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα, εξήγγειλε ένα νέο έργο για τα Καρδαμίτσια και αυτό είναι η πλήρης ανάπλαση της πλατείας.

Η μελέτη ολοκληρώνεται και το έργο με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμυρίου θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Πράσινο Ταμείο.

«Η πλατεία και το αθλητικό κέντρο θα αναμορφώσουν πλήρως την περιοχή. Και τα Καρδαμίτσια αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα Γιάννενα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Η Πρόεδρος της Κοινότητας Μαρμάρων Βαρβάρα Πανταζή από την πλευρά της τόνισε ότι το Αθλητικό Κέντρο υπήρξε μία ανάγκη και επιθυμία των κατοίκων της περιοχής. «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για την έναρξη των εργασιών. Είναι πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή. Μαζί με την πλατεία που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος αποτελούν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις για όλους μας» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Δήμο, στην περιοχή των Καρδαμιτσίων έχουν συμβασιοποιηθεί έργα άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα σημαντικότερα από αυτά αφορούν βελτιώσεις υποδομών, αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, διανοίξεις οδών και παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια της περιοχής.

Επιμέλεια ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ