Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:40
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι

Off

Εκτός των περιοχών που χτυπήθηκαν από το κύμα κακοκαιρίας με την επωνυμία Daniel το οποίο έχει πλήξει με σφοδρότητα τη Θεσσαλία και τα νησιά των Σποράδων, βρέθηκε η Ήπειρος.

Το κύμα κακοκαιρίας έφερε στην Ήπειρο από τη Δευτέρα κάποιες κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι όμως άρχισαν να κοπάζουν και αυτοί από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης, ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν ακόμη περισσότερο από την Τετάρτη οπότε και αναμένεται σύμφωνα με τις προβλέψεις σταδιακή αποκλιμάκωση των φαινομένων.

Η κατάσταση όμως στη Θεσσαλία και ειδικότερα στη Μαγνησία, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο είναι δραματική με τις ανάγκες να είναι εξαιρετικά μεγάλες για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των καταστροφών που έχουν προκληθεί. Έτσι, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της 5ης ΕΜΑΚ από την Ήπειρο έχουν μετακινηθεί από το πρωί για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μαγνησίας. Λίγο μετά τις 11 το πρωί αναχώρησαν από τα Ιωάννινα, τέσσερα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες και μία ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ με τη διασωστική λέμβο.

Ήχησε το 112

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου δε χρειάστηκε να αντιμετωπίζει κάποιο έκτακτο πρόβλημα παρότι προκλήθηκε ανησυχία στους κατοίκους διαφόρων περιοχών όπως και στην πόλη των Ιωαννίνων και το λεκανοπέδιο όταν λίγο πριν τις 10 το πρωί ήχησε το 112 στα κινητά τηλέφωνα, ενημερώνοντας τους πολίτες, ότι η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη με σύσταση για δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων.

Περισσότερο ανησυχητική πάντως ήταν η κατάσταση με τους ισχυρούς ανέμους στην παραλίμνια περιοχή, όπου κλαδιά δένδρων έπεφταν στο δρόμο με κίνδυνο για τους πεζούς, ευτυχώς ελάχιστους όμως που κυκλοφορούσαν εκείνες τις ώρες.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν όμως και στη λυόμενη εγκατάσταση στην πλατεία Μαβίλη, όπου φιλοξενήθηκε η έκθεση τοπικών προϊόντων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με τον αέρα να έχει ξηλώσει και να έχει παρασύρει κάποια από τα περίπτερα.

Παραδόξως όμως και παρά τον κίνδυνο που υπήρχε και για κάποιον τραυματισμό πολίτη όπως και για την πιθανή παράσυρση των αντικειμένων στα νερά της Παμβώτιδας, τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα δεν είχε γίνει η παραμικρή κίνηση για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ