Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 12:36
Τελευταία Ενημέρωση: 07 Σεπτεμβρίου 2023
Εκδηλώσεις

ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Δράσεις της Κινητής Μονάδας στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου

Off

Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Ηπείρου του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις εξαρτήσεις στις σχολικές κοινότητες της Ηπείρου και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ενώ παράλληλα διεξάγει ραντεβού συμβουλευτικής και κινητοποίησης εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 η διεπιστημονική ομάδα πραγματοποίησε δράσεις σε 13 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Ηπείρου σε Ιωάννινα, Δολιανά, Παρακάλαμο, Βροσίνα, Νεοχώρι και Κομπότι Άρτας, Μέτσοβο, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Παραμυθιά όπου ενημερώθηκαν 1.126 μαθήτριες και μαθητές και 54 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αρκετών σχολικών μονάδων της Ηπείρου. Οι ενημερώσεις που πραγματοποιήθηκαν βασίζονται σε εγκεκριμένες από το ΙΕΠ δράσεις του ΚΕΘΕΑ («Εθισμός και εφηβική ηλικία» και «Πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση της προβληματικής χρήσης διαδικτύου σε μαθητές/μαθήτριες»).

«Το ενδιαφέρον των μαθητών/ τριών, εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων υπήρ ξε έντονο και φάνηκε πως τέτοιου είδους ενημερωτικές δράσεις ευαισθητοποιούν τα άτομα, ενισχύουν τα εργαλεία άμυνας αλλά και παράλληλα τροφοδοτούν τους επαγγελματίες με τις νέες απόψεις και τις στάσεις των νέων απέναντι στις σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», σημειώνεται.

Επικοινωνία για πληροφορίες και οργάνωση ενημερωτικών δράσεων στο τηλ: 2651037812.

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ