Επικαιρότητα

Ορατό ενδεχόμενο η σταδιακή μείωση των αστυνομικών

Off

Ορατό με μεγάλα ποσοστά βεβαιότητας είναι το ενδεχόμενο της σταδιακής μείωσης του προσωπικού των αστυνομικών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων κατά 40% μέσα στην επόμενη πενταετία.

Μέχρι σήμερα ο αριθμός των υπηρετούντων αστυνομικών στα Ιωάννινα κρίνεται ικανοποιητικός και επαρκής και αυτό αποτυπώνεται σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και στο υψηλό επίπεδο αστυνόμευσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στην τοπική κοινωνία. Όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει και μάλιστα πολύ σύντομα καθώς η αποδυνάμωση έχει ήδη ξεκινήσει και τα επόμενα χρόνια θα γίνει ακόμη πιο έντονη.

Όπως αναφέρει η ΕΑΥΙ σε ανακοίνωσή της και επισήμανε σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρός της Ανέστης Κωνσταντινίδης, ενόψει του συμβουλίου των συμπληρωματικών μεταθέσεων και την κατανομή των έκτακτων μεταθέσεων του προσωπικού, θα πρέπει να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι 110 αστυνομικοί έχουν υποβάλλει ήδη σχετικό έγγραφο ενόψει της συνταξιοδότησής τους, έχοντας ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Από τις 20 Σεπτέμβριου και μέχρι το τέλος του μήνα, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο συνολικά για 200 άτομα, πολλοί εκ των οποίων θα συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του έτους.

Έτσι και ενόψει του συμβουλίου των έκτακτων μεταθέσεων, η Ένωση επισημαίνει πως αν δεν υπάρχει σταδιακή και προγραμματισμένη ενίσχυση της Διεύθυνσης των Ιωαννίνων σε βάθος τετραετίας με επιπλέον προσωπικό, η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη και αυτό θα αποτυπωθεί και στη μη εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

«Το είχαμε επισημάνει και παλαιότερα και πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο αλλά δυστυχώς, δεν ελήφθη κάποια ιδιαίτερη μέριμνα. Αυτό που βλέπουμε όμως μπροστά μας και θα πρέπει να διαχειριστούμε ως υπηρεσία είναι κάτι πολύ πιο άμεσο που χρήζει επίσης άμεσης ανταπόκρισης και αντιμετώπισης από την φυσική και την πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Γνωρίζουμε ότι δε γίνεται να μετατεθούν 100 ή 200 αστυνομικοί σε μία επαρχιακή Διεύθυνση σε βάθος τετραετίας όμως αυτό που ζητάμε, είναι να υπάρξει ένας ετήσιος προγραμματισμός ενίσχυσης και επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των νεοπροσλαμβανόμενων αστυνομικών για την ενίσχυση και των επαρχιακών Διευθύνσεων πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κωνσταντινίδης απευθύνθηκε και στους τοπικούς φορείς καλώντας τους να αντιδράσουν και να ασκήσουν πίεση προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία γιατί η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί θα έχει απροσδιόριστες συνέπειες στην αστυνόμευση και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ