Επικαιρότητα

Προκαταρκτική έρευνα για το θάνατο της φοιτήτριας

Off

Με πρώτιστο μέλημα να δοθούν άμεσα όλες οι απαντήσεις εξετάζοντας τυχόν λάθη, πλημμέλειες ή παραλείψεις στη διαδικασία της ιατρικής παρακολούθησης και νοσηλείας της 20χρονης φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της στο ΠΓΝΙ, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με εντολή του διοικητή της κ. Καρβέλη, διέταξε την κατεπείγουσα διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Η εντολή δόθηκε το βράδυ της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά το θάνατο της 20χρονης που εισήχθη την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου με συμπτώματα αμυγδαλίτιδας στο ΠΓΝΙ και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική.

Στην πορεία των ημερών νοσηλείας της όμως, η κατάσταση της υγείας της επιδεινωνόταν συνεχώς.

Μόλις το πρωί της Τετάρτης και λόγω της νέας επιβάρυνσης της υγείας της μεταφέρθηκε στον αξονικό τομογράφο όπου όμως υπέστη ανακοπή. Διασωληνώθηκε άμεσα, εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας όμως λίγη ώρα μετά κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους της.

Και προανάκριση από την Αστυνομία

Παράλληλα όμως με την διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η 6η ΥΠΕ, παρέμβαση υπήρξε και από την Αστυνομία. Το ΑΤ Ιωαννίνων διενεργεί προανάκριση όπως προβλέπεται για κάθε περίπτωση αιφνίδιου θανάτου για τον οποίο δεν υπάρχει πιστοποιητικό θανάτου στο οποίο να βεβαιώνεται η αιτία του, όπως έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έχουν ήδη κληθεί να καταθέσουν άτομα από το συγγενικό περιβάλλον της 20χρονης και μέλη του ιατρικού προσωπικού στην Κλινική ΩΡΛ όπου η άτυχη κοπέλα νοσηλευόταν από τις 5 Σεπτεμβρίου. Με ενδιαφέρον τέλος, αναμένεται και το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αφού έχει δοθεί εντολή για νεκροψία – νεκροτομή.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ