Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:03
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Υπηρεσιακός χαρακτήρας με προεκλογική αύρα

Off

Με μία αναμενόμενη… προεκλογική αύρα και αντιπαράθεση σε ήπιους πάντως τόνους, πραγματοποιήθηκε η τελευταία – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Ιωαννιτών, με υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στη συνεδρίαση δεν έδωσε το «παρών» ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας, όπως όμως και συνολικά η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νικ. Γκόντα.

Το γεγονός πάντως του κατεπείγοντος χαρακτήρα με τον οποίο η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση προ ημερήσιας κάποια θέματα που αφορούσαν αιτήματα συμπολιτών για οικονομική κατά βάση ενίσχυση προκάλεσε την αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που δεν ενέκριναν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα των θεμάτων αυτών, τα οποία και δεν ψηφίστηκαν.

Αυτό αποτυπώθηκε και με την αποχή της Λαϊκής Συσπείρωσης από τη συζήτηση των θεμάτων αυτών με το αιτιολογικό ότι δεν πρόκειται για θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα και ως εκ τούτου κακώς η δημοτική αρχή επέλεξε να τα φέρει προς συζήτηση.

Και σε αυτήν τη συνεδρίαση πάντως, όπως και στην προηγούμενη, η πρώτη συζήτηση με τις τοποθετήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης έγινε για το γεγονός τη μη μετάδοσης της συνεδρίασης μέσω του διαδικτύου, με τον Βλ. Παπαχρήστο να σημειώνει πως δεν υπάρχει κανένα νομικό έρεισμα σε σχέση με τις προεκλογικές εμφανίσεις των υποψηφίων μέσω της συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου και τον δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου να απαντά πως και ο ίδιος ως νομικός, αλλά και οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου έχουν την ίδια άποψη πως η μετάδοση της συνεδρίασης έχει το χαρακτήρα της προεκλογικής εμφάνισης για τους συμβούλους που τυγχάνουν και υποψήφιοι στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ