Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 05:43
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Διεκδικώντας δημόσιες υπηρεσίες για τη θεραπεία του πόνου

Off

Η αποτροπή του ενδεχομένου ιδιωτικοποίησης των ευαίσθητων υπηρεσιών της θεραπείας του πόνου και της παρηγορικής αγωγής που αναφέρεται σε σχετικό Νομοσχέδιο για την ανακουφιστική φροντίδα είναι ο νέος μεγάλος στόχος των μελών της Ελληνικής εταιρείας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Το θέμα αυτό που αποτελεί κορωνίδα των διεκδικήσεων για την τρέχουσα χρονιά των δράσεων της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α απασχόλησε ήδη από την επίσημη τελετή έναρξης το 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας που διεξάγεται στην πόλη των Ιωαννίνων μέχρι αύριο Κυριακή.

Το συνέδριο των Ιωαννίνων φιλοξενεί εκατοντάδες συνέδρους, ενώ παρουσιάζονται νέα θεραπευτικά δεδομένα στην αντιμετώπιση του πόνου και στην παρηγορική φροντίδα, σε συνεργασία με τα ιατρεία πόνου που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

«Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. ως επιστημονική εταιρία με πολλαπλές δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνίας των πολιτών, παλεύει εδώ και 26 χρόνια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας και την ισότιμη πρόσβαση όλων σε αυτές», αναφέρεται στη σχετική επίσημη πρόσκληση με αφορμή την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου.

Η ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. σε συνεργασία με την ESRA HELLAS και την Α΄ Αναισθησιολογική Κλινική – Κέντρο Πόνου και Παρηγορικής Αγωγής ΕΚΠΑ, ετοίμασε ένα εκπαιδευτικό γεγονός, στο οποίο έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς φήμης θα εισηγηθούν θέματα βασισμένα στα πλέον πρόσφατα δεδομένα τεκμηριωμένης ιατρικής πρακτικής στο πεδίο μας. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα του συνεδρίου αναφέρονται τα εξής: H ενσωμάτωση της διαφορετικότητας στην περιοχική αναισθησία, τον πόνο και την παρηγορική φροντίδα – Νευρογενής ανορεξία και πόνος – Nocebo και long covid syndrome – Ο ρόλος των έξυπνων συσκευών στην διαχείριση του πόνου – Πράσινη παρηγορική φροντίδα: Στρατηγική περιβαλλοντικής βιωσιμότητας – Καναβιννοειδή στην παρηγορική φροντίδα – “Green – gional” Anaesthesia: τα πλεονεκτήματα στην προσπάθεια άμβλυνσης της κλιματικής αλλαγής – Η ενσωμάτωση της Παρηγορικής Φροντίδας στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας κ.ά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ