Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 06:11
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Σεπτεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ Ένας άνθρωπος «κλειδί» για τα Γιάννενα

Off

Ο Στέφανος Ζέρβας είναι μία προσωπικότητα που χωρίς αμφιβολία έχει συνεισφέρει σημαντικά στη τοπική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής μας τα τελευταία 20 χρόνια, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στη συλλογική προσπάθεια.

Είναι ο πρώτος εγγονός του αείμνηστου Σπύρου Κωνσταντόπουλου και της αξέχαστης κυρά – Φωφώς (ΠΑΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), ο μεγάλος γιος της κας Ασπασίας (ΤΣΑΚΑΛΩΦ) και του κ. Παντελή Ζέρβα. Δύο επίσης ξεχωριστές και λαμπρές προσωπικότητες με μεγάλο και βαρυσήμαντο κοινωνικό έργο στον πολιτισμό και την μουσική παιδεία που διαδραμάτισαν εξέχοντα ρόλο στην καλλιτεχνική και πολιτιστική ανάταση της Ηπείρου.

 

Είναι παντρεμένος με την μουσικό Ελένη Κιτσούλη, ζει και εργάζεται στα Γιάννενα και έχουν τρία παιδιά (τον Παντελή, την Ασπασία και τον Λάμπρο). Ο Στέφανος Ζέρβας είναι σύμβουλος ανάπτυξης – μελετητής, με σπουδές στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Υπήρξε ιδρυτής του πρώτου κολλεγίου στα Γιάννενα το 1994 (NORTH-CENTRAL COLLEGE) όπου κατά την περίοδο 1994-2012, κατάφερε να εισαγάγει το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα σπουδών σε τομείς όπως η διοίκηση-διαχείριση, οι εφαρμοσμένες τέχνες και οι κοινωνικές επιστήμες στους νέους της περιοχής, εκπαιδεύοντας και καταρτίζοντας επαγγελματικά και σύγχρονα ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, οι οποίοι στελεχώνουν επάξια σήμερα, πληθώρα επιχειρήσεων και οργανισμών τόσο στη πόλη των Ιωαννίνων όσο και την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου. Υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «MASTERPLAN» από το 1991, με διαχρονική συμμετοχή σε προγράμματα ανάπτυξης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την Επιχειρηματικότητα, σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς (Περιφέρεια Ηπείρου, Επιμελητήρια, Δήμοι Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ΚΕ.ΜΕ.Α, κ.α).

Ενασχόληση με τα κοινά

Ο Στέφανος Ζέρβας είναι ένας άνθρωπος με έντονη πολιτική δραστηριότητα και συνεισφορά στα κοινά της πόλης. Το 2006 δημιούργησε την ανεξάρτητη  παράταξη  «Δυναμική Πρωτοβουλία Πολιτών» και συμμετείχε  στις αυτοδιοικητές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων. Το 2008 η παράταξη που ίδρυσε, συνενώθηκε  με άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις του Δήμου Ιωαννιτών για την ίδρυση της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα». Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας, Διεθνών Σχέσεων & Διπλωματίας Πόλεων κατά τις περιόδους: 2002-2004 επί Δημαρχίας Νικ. Γκόντα, το 2011-2014 επί Δημαρχίας Φ. Φίλιου και το 2014-2019 επί Δημαρχίας Θ. Μπέγκα.

 

Το έργο του, οι γνώσεις του, η ικανότητά του και η επαγγελματική του αξιοπιστία με στόχο την ανάδειξη της πόλης στο Τουρισμό, την Επιχειρηματικότητα και τις Διπλωματικές σχέσεις, αναγνωρίστηκε και τιμήθηκε  και από τους τέσσερις τελευταίους διατελέσαντες Δημάρχους Ιωαννίνων (Ελισάφ, Μπέγκα, Φίλιο και Γκόντα) καθώς επίσης και από πληθώρα ανώτατων κυβερνητικών και διεθνών υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και σημαντικών επιχειρηματικών forum και οργανισμούς.

Ένας άνθρωπος «κλειδί» που με την επιστημονική του κατάρτιση και εμπειρία, συνέβαλλε σημαντικά και συνεχίζει να συμβάλλει στην ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής, διαθέτοντας μια προσωπικότητα που διακρίνεται για το ήθος της, την  μετριοπάθεια, την αξιοπιστία, την έντονη συνεισφορά στο τοπικό κοινωνικό σύνολο και την υψηλή αποτελεσματικότητα στη διαχείριση των τομέων και καθηκόντων που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας.

*** Ο κ. Στέφανος Ζέρβας, συμμετέχει ως Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Δ.Ε. Ιωαννίνων στο ψηφοδέλτιο του Θωμά Μπέγκα με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ