Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 07:07
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα

Με πράξεις υπέρ της ισότητας των φύλων

Off

Με την έκφραση σεβασμό στο πένθος στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα μας, μετά την τραγωδία των Τεμπών, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, εκδήλωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες και πώς αυτές μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση της γυναίκας, μιας και ο Ο.Η.Ε έχει αφιερώσει τη φετινή 8η του Μάρτη στο ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μέγα, μαζί με άλλες γυναίκες- μέλη της παράταξης, τόνισε τα εξής:

«Μολονότι είχαμε προετοιμάσει μια ομιλία πάνω σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα, αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την εκδήλωση, συμμετέχοντας και εμείς ως παράταξη, ως γονείς, σ΄ αυτή την ανείπωτη συλλογική και κοινωνική θλίψη, ενώνοντας τη φωνή μας και την σκέψη μας, σιγοψιθυρίζοντας ένα τεράστιο γιατί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απόψεις  της παράταξης, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

«Είμαστε εδώ, οι γυναίκες της παράταξης για να αποδώσουμε φόρο τιμής σ΄ όλες τις ανώνυμες και επώνυμες  γυναίκες που από πολλά διαφορετικά μετερίζια δίνουν τη καθημερινή τους μάχης μέσα από προβλήματα , δυσκολίες, αντιξοότητες, ανεργία, βία, trafficking, πόλεμο, σεξουαλική παρενόχληση, μαύρη και κακοπληρωμένη εργασία και πολλά άλλα.

Όμως φέτος εμείς οι γυναίκες με ενσυναίσθηση θρηνούμε για τα άδικα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και στεκόμαστε δίπλα στις τραγικές μανάδες και τους γονιούς, τους συγγενείς, τα αδέλφια, που έχασαν τα παιδιά τους, που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, πως η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει τη χώρα μας στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ισότητας, παρά τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε διάφορους τομείς, όπως η εκπαίδευση και η εργασία.

«Οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις, να είναι πιο ευάλωτες στη βία, στη φτώχεια, στην ανεργία. Η ισότητα των φύλων δε συνιστά πολυτέλεια, είναι πολιτικός πολιτισμός, είναι βελτίωση της Δημοκρατίας», επισήμανε η κ. Μέγα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», η οποία έχει το μεγαλύτερο αριθμό εκλεγμένων γυναικών στο δημοτικό συμβούλιο, πιστεύει στις γυναίκες και στην ισότητα αποδεικνύοντάς το με πράξεις. Κάτι που θα συνεχίσει να κάνει με τις δράσεις, τις διαμαρτυρίες και τις θέσεις της.

«Ως παράταξη, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:

– Αύξηση της συμμετοχής των γυναικών

– Αύξηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών με ποιοτικές υπηρεσίες.

-Αύξηση των δημοσίων υπηρεσιών φροντίδας των ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ.

-Νομική Αναγνώριση του όρου «Γυναικοκτονία».

-Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στα σχολεία.

– Και βεβαίως εκπαίδευση των γυναικών στις ψηφιακές δεξιότητες και ένταξη στις τεχνολογίες», τόνισε η κ. Μέγα, κλείνοντας τις δηλώσεις της.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ