Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 10:19
Τελευταία Ενημέρωση: 04 Οκτωβρίου 2023
Εκδηλώσεις

Μία έκθεση φωτογραφίας που φέρνει πιο κοντά την κοινότητα

Off

Με μία εξαιρετική έκθεση φωτογραφίας του διακεκριμένου και προσφάτως βραβευθέντος με το πρώτο βραβείο σε διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό πορτρέτων, Δημήτρη Βαβλιάρα από την Κοζάνη, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχικής Υγείας στην Ήπειρο με αφορμή τη συμπλήρωση μίας πολυετούς λειτουργίας των δομών της σε Ιωάννινα και Θεσπρωτία.

Η έκθεση όπως και οι λοιπές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα φιλοξενούνται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους –  Ιστορικό Μουσείο – Αρχείο Ηπείρου.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΡΟΨΥΗ, ψυχολόγος Βασιλική Λάππα η πρωτοβουλία και σκέψη αρχικά για μία φωτογραφική έκθεση με πορτρέτα ενοίκων – ωφελούμενων στις δομές της Εταιρείας αλλά και εργαζόμενων, συνάντησε αρχικά κάποιες αντιστάσεις που κάμφθηκαν όμως, στην πορεία και μετατράπηκαν σε ενθουσιασμό με την ολοκλήρως και το τελικό αποτέλεσμα.  «Αυτό που ο καθένας μπορεί να δει, είναι πως με δυσκολία αντιλαμβάνεται μέσα από το πορτρέτα ποιος είναι ψυχικά πάσχων και ποιος όχι και αυτό θέλαμε να καταδείξουμε και μας βοήθησε πολύ ο φωτογράφος κ. Βαβλιάρας. Στην αρχή κάποιοι ήταν διστακτικοί, όμως όταν είδαν τις φωτογραφίες ενθουσιάστηκαν και όταν ήρθαν στην έκθεση αισθάνθηκαν καταπληκτικά, αισθάνθηκαν υπερηφάνεια, χαρά , αλλά και ανακούφιση για το τελικό αποτέλεσμα. Προφανώς, η διαδικασία λειτουργεί και θεραπευτικά και αυτός ήταν επίσης ένας στόχος της επιστημονικής μας ομάδας», ανέφερε η κα Λάππα.

Σκοπός της εν λόγω έκθεσης, αλλά και των άλλων εκδηλώσεων είναι όπως πρόσθεσε, να ανοίξουν οι δομές της Εταιρείας προς την κοινότητα με τους ίδιους τους ωφελούμενους να μιλούν ανοιχτά για την εμπειρία τους μέσα στις δομές στέγασης και υποστήριξης.

«Στην πράξη είναι μία ευκαιρία να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια λειτουργίας της δομής στέγασης των Αμπελοκήπων, τα 20 χρόνια του Οικοτροφείου «Αστερισμός» και τα 15 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ημέρας «|Σκυτάλη». Δομές στέγασης που φιλοξενούν δεκάδες άτομα στα Γιάννενα και δομές όπως το Κέντρο Ημέρας που εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες ωφελούμενους με συμβουλευτική υποστήριξη. Λειτουργούμε ακόμη μία Κινητή Μονάδα με κλιμάκια ενηλίκων, φροντίδας δύσκολων περιστατικών και παιδοψυχιατρικό κλιμάκιο, στα Γιάννενα και τη Θεσπρωτία», ανέφερε η κα Λάππα.

Η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ηπείρου Μάρθα Παπαδοπούλου εξέφρασε την ευαρέσκειά της για την επιλογή της ΕΠΡΟΨΥΗ να χρησιμοποιήσει το χώρο των Γενικών Αρχείων για τις εκθέσεις της και τις άλλες εκδηλώσεις που ήδη πραγματοποιήθηκαν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ