Επικαιρότητα

Κλίμα αισιοδοξίας με το βλέμμα στη νίκη

Off

Με ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν στο εκλογικό κέντρο της παράταξης «Γιάννενα – Νέα Εποχή» τον επικεφαλής και της και υποψήφιο δήμαρχο Δημ. Παπαγεωργίου τα στελέχη της παράταξης, λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Κυριακής.

Η παράταξη θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στον β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης την προσεχή Κυριακή απέναντι στην «Ενότητα Πολιτών» και στον Θ. Μπέγκα σε μία επανάληψη του σκηνικού του 2019, όταν και τότε είχε βρεθεί στη δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο με διαφορά οκτώ ποσοστιαίων μονάδων η οποία ανατράπηκε τη δεύτερη Κυριακή με τον εκλιπόντα Μ. Ελισάφ να αναδεικνύεται νικητής και να εκλέγεται δήμαρχος της πόλης.

Στις εκλογές της Κυριακής η παράταξη συγκέντρωσε ποσοστό 24,11% ενώ στις εκλογές του 2019 είχε λάβει 23,74%.

Το κλίμα στην παράταξη είναι αισιόδοξο όπως φάνηκε και από την πρώτη δήλωση του κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος έκανε άνοιγμα ως μία ανοιχτή πρόσκληση υποστήριξης και συνεργασίας στις παρατάξεις που έμειναν εκτός του β’ γύρου, λέγοντας πως η παράταξη θέλει τη συνεργασία για να πάνε όλοι μαζί τα Γιάννενα μπροστά όπως είναι και το κεντρικό σύνθημα της παράταξης στην προεκλογική περίοδο.

Στην παράταξη Παπαγεωργίου πάντως εκτιμούν ότι αφενός θα μπορούσαν να τα έχουν πάει πολύ καλύτερα στις Δημοτικές Ενότητες όπου στην Παμβώτιδα έμεινε πολύ πίσω από την παράταξη Παπαγεωργίου με διαφορά 1.500 ψήφων, ενώ στις ΔΕ Μπιζανίου και Περάματος αντίστοιχα, η παράταξη κατετάγη στην 3η θέση πίσω και από την παράταξη της Τατ. Καλογιάννη.

Από την άλλη είναι επίσης προφανές πως η παράταξη Παπαγεωργίου είναι εκείνη που όπως απεδείχθη και το 2019 μπορεί να αντλήσει με μεγαλύτερη ευκολία ψήφους από την δεξαμενή του κεντροδεξιού χώρου, σε αντίθεση με την «Ενότητα Πολιτών» που εκτιμάται ότι ενισχύθηκε στο μέγιστο βαθμό θα μπορούσε από την οργανωμένη έκφραση του τοπικού ΠΑΣΟΚ και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά που πολύ δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει ψήφους από έναν αντίθετο ιδεολογικό χώρο όπως αυτόν της κεντροδεξιάς.

Η πρώτη δήλωση

Παπαγεωργίου

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παπαγεωργίου στην πρώτη του δήλωση το βράδυ της Κυριακής ανέφερε:

«Η παράταξή μας ήρθε για να ενώσει. Ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη, μια πραγματική αυτοδιοικητική δύναμη. Κρίθηκε για τα τέσσερα χρόνια και για όσα έπραξε.

Κρίθηκε για την ειλικρίνεια που σας μίλησε, που μίλησε στους πολίτες. Η παράταξη αυτή βγήκε πιο ισχυρή και πιο δυνατή από τις εκλογές διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες. Αποδεικνύει ότι μπορεί να είναι η παράταξη όλων των Γιαννιωτών.

Απόψε κάναμε την αρχή. Βάλαμε την βάση για τη συνέχεια της νέας εποχής. Μπροστά μας έχουμε μία εβδομάδα κρίσιμη.

Την διανύουμε όλοι μαζί για να ξανασυναντηθούμε το βράδυ της άλλης Κυριακής και να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε.

Θέλω να συγχαρώ όλες τις παρατάξεις για την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία και το υψηλό επίπεδο που διατηρήσαμε.

Με τις περισσότερες θα συναντηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και το λέμε από τώρα. Θέλουμε την συνεργασία τους για να πάμε όλοι μαζί τα Γιάννενα μπροστά. Από αύριο μπαίνουμε και πάλι σε τροχιά εκλογών. Και απευθύνομαι πλέον σε όλους τους πολίτες. Όποια παράταξη κι αν ψήφισαν. Ζητώ να συστρατευθούν μαζί μας. Να συνεχίσουμε ένα μεγάλο έργο ορατό σε όλους. Να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο που αλλάζει οριστικά τα Γιάννενα. Στη νέα εποχή πηγαίνουμε όλοι μαζί. Σας το εγγυώμαι».

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ