Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 05:27
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτωβρίου 2023
Επικαιρότητα

Μόνο οφέλη από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Off

Την απόλυτη βεβαιότητα ότι όπως έγινε και με άλλες παρόμοιες συμφωνίες για επενδύσεις, έτσι και στην Ηγουμενίτσα και στην Ήπειρο, η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στον Όμιλο Γκριμάλντι και η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα αποφέρει μόνο οφέλη, εξέφρασε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας και εξερχόμενος των εγκαταστάσεων του Ο.Λ.ΗΓ σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσε ότι με τη συγκεκριμένη επένδυση το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα ανέβει κατηγορία σύντομα και αυτό θα αποτυπωθεί στην αύξηση της επιβατικής και της εμπορευματικής κίνησης. Πρόσθεσε όμως πως αυτό το μονοπάτι των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα είναι που δίνει προστιθέμενη αξία στην εθνική οικονομία και αυτό φαίνεται από την επίτευξη της μείωσης της ανεργίας στο 10,8% και στη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια.

«Κάθε συμφωνία έχει τις ιδιαιτερότητές της και γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά. Όσοι αμφιβάλλουν όμως για τα οφέλη τέτοιων συμφωνιών, δεν έχουν παρά να περιμένουν λίγα χρόνια για να δουν πως θα γίνει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα ίδια έγιναν και όσοι είχαν τις ενστάσεις τους για το λιμάνι του Πειραιά που είναι σήμερα το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το ταχύτερα αναπτυσσόμενο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Εν αναμονή

των αναβαθμίσεων

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι οι επίσημες ανακοινώσεις διεθνών οίκων αξιολόγησης που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας με τον κ. Χατζηδάκη να αποφεύγει να πει το παραμικρό για αυτό, τουλάχιστον μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις των Οίκων αξιολόγησης.

Από την άλλη όμως ερωτηθείς σχετικά με το αν η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για όσο διάστημα χρειαστεί, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως η στήριξη θα παρέχεται για όσο διάστημα χρειαστεί, ανάλογα με τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας. «Όσο μπορούμε θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ευάλωτους συμπολίτες και αυτό το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Δε θέλουμε να εμφανιζόμαστε ως Αϊ – Βασίληδες, αλλά δίνουμε αυτά που αντέχει η οικονομία και ο προϋπολογισμός. Σε κανέναν όμως δε χαρίζουμε την κοινωνική μας ευαισθησία», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ