Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 03:44
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτωβρίου 2023
Πολιτισμός

Λακκώματα: Ο μαχαλάς, η γειτονιά, οι άνθρωποί τους

Off

Μια   από   τις   αγαπημένες   και    ιστορικές   γειτονιές   της  πόλης μας, που  αποτελεί  και  το  θέμα  της νέας εικαστικής   εκδήλωσης του  Ιδρύματος«Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή»  είναι   η συνοικία  των Λακκωμάτων. Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 Νοεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου.

Τα σοκάκια  και  οι άνθρωποί της είναι οι πρωταγωνιστές  των φωτογραφιών της. Είναι μία αγαπημένη συνοικία των ιστορικών, ερευνητών και λογίων της πόλης μας, που  με  τα  κείμενά  τους περιέγραψαν την παρουσία της στο  διαδρομή  του χρόνου με αγάπη και σεβασμό τόσο για τους ανθρώπους της όσο  και για την προσφορά της στην κοινωνική και πολιτιστική  ζωή της πόλης μας στο πέρασμα του χρόνου, αναφέται στο κάλεσμα του ιδρύματος.

Αυτή τη γοητευτική συνοικία, την όμορφη γειτονιά,τον αγαπημένο μαχαλά  της  πόλης μας, στους δρόμους και στις αλάνες  παρουσιάζει  το Ίδρυμα «Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή», με την έκθεσή του αυτή, σκοπεύοντας να τιμήσει την κοινωνική  και  πολιτιστική  προσφορά στην πόλη και τους συμπολίτες μας στο χρόνο μέχρι σήμερα των Λακκωμάτων.

Το ΔΣ του Ιδρύματος ευχαριστεί  θερμά τον Μιχάλη Αυδίκο, τέως Πρόεδρο του  Πολιτιστικού Συλλόγου των Λακκωμάτων   για την μεγάλη συμμετοχή του στην πραγματοποίηση της  έκθεσης και  τον συλλέκτη Δημήτρη Βλάχο για την συνεργασία  τους.

Σούτσου 26, Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 πμ έως 14.00 μμ

Τετάρτη 6.00μμ – 9.00μμ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ