Πολιτισμός

Καλλιτεχνική δράση στο Μουσείο «Θεόδωρος Παπαγιάννης»

Off

Μια καλλιτεχνική δράση με τίτλο «Πηλός και φωτιά, λόγος και νότες», θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 9.30 το πρωί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

Κείμενο – Αφήγηση: Γιώργος Κουλιανός. Μουσική: Ομάδα Μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας». Ξενάγηση: Θεόδωρος Παπαγιάννης. Οργάνωση: Ars Anima. Διάρκεια: 70 λεπτά. Πληροφορίες για συμμετοχή σχολείων: 2651089220.

Μια βιωματική περιδιάβαση στον χρόνο και την τέχνη, με όχημα τις εικαστικές δημιουργίες του Γιαννιώτη γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, συνοδεία παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής, που ερμηνεύουν επί τόπου μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων «Νικόλαος Δούμπας».

Ο φιλόλογος-ποιητής Γιώργος Κουλιανός διαβάζει χαρακτηριστικά κειμενικά αποσπάσματα για την ιστορία του τόπου και αφηγείται μύθους και θρύλους της ευρύτερης περιοχής. Ακολουθεί ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου από τον ίδιο τον  δημιουργό τους Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Η δράση απευθύνεται σε μαθητές Β/θμιας εκπαίδευσης, αποσκοπεί στην εξοικείωσή τους με κείμενα, εικόνες, ήχους και σύμβολα της ζώσας παράδοσης του τόπου, και προσφέρεται δωρεάν.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ