Πολιτισμός

Η ταινία Anima στο Photometria Photography Center

Off

H ταινία Anima της Liliya Timirzyanova θα προβληθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στο Photometria Photography Center (ΚΑ Φεβρουαρίου 184) στις 20:00 από τη Photometria με ελεύθερη είσοδο (με κράτηση θέσης στο ppc@photometria.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Η μαέστρος (Άννα) αφήνει ξαφνικά την πόλη και μένει μόνη της, βόρεια στο δάσος. Μια μέρα μία χορωδός (Αγλαΐα) έρχεται κοντά της με την ελπίδα να στρέψει την Άννα στο πεπρωμένο της, αλλά η ίδια παραμένει εκεί, όπου η κατανόηση του χρόνου, η γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου σβήνεται. Σταδιακά, η φωνή του κοριτσιού της χορωδίας γίνεται η εσωτερική φωνή της βουβής μαέστρου.

Η Liliya Timirzyanova γεννήθηκε σε ένα μικρό Ταταρικό χωριό. Πέρασε την παιδική της ηλικία σε χωράφια και δάση. Ο πατέρας της ήταν φωτογράφος, τα βράδια καθόταν σε σκοτεινά δωμάτια και εμφάνιζε φιλμ. Σε ηλικία 17 ετών, η Liliya πήγε να ζήσει στο Καζάν, σπούδασε φιλόλογος, στα 18 μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη, η οποία έμοιαζε να είναι ένας άλλος πλανήτης και εκεί μπήκε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Άρχισε να ταξιδεύει πολύ και ασυγκράτητα, κάνοντας ωτοστόπ από το κέντρο της Αγίας Πετρούπολης προς οποιοδήποτε σημείο της Ευρώπης, εντελώς μόνη, μόνο με μια κιθάρα, με την οποία κέρδιζε τα προς το ζην της για μήνες.

Η Liliya σπούδασε σε μουσική σχολή ως κλασική κιθαρίστας, σε μουσικό κολέγιο ως μαέστρος, ξεκίνησε την εκπαίδευση σκηνοθέτη, έπαιξε στο θέατρο και ανέβασε πολλές παραστάσεις δωματίου σε όλη τη Ρωσία. Η Liliya γνώρισε πολλούς δασκάλους, αλλά θεωρεί τον δρόμο ως το πιο σημαντικό πανεπιστήμιο. Μόνο ο δρόμος της έδωσε μια ζωντανή και παλλόμενη, γυμνή, απροκάλυπτη εμπειρία ζωής.

Μετά από δεκάδες χώρες και νομαδική ζωή καταλαβαίνει ότι υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες ζωής, μένει μόνο να ειδωθούν και να καταγραφούν. Πιστεύει ότι το κύριο πράγμα για έναν σκηνοθέτη είναι η διαίσθηση και οι αποσκευές της εμπειρίας της άμεσης επαφής με τη ζωή. Είναι σημαντικό να μπορείς να ακούς ψεύδη στα πάντα – πρώτα από όλα στον εαυτό σου, μετά στους ανθρώπους, σε όλες τις εκφάνσεις.

Η ταινία συμμετέχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε το Grand Prix στο Ιταλικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Asolo, που πριν από 39 χρόνια, δόθηκε στον Rublev του Tarkovsky.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ