Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 08:42
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Δεκεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΕ ΗΠΕΙΡΟΥ Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ο νέος ρόλος των Μηχανικών

Off

Οι εξελίξεις στην τεχνολογία και ο νέος ρόλος των μηχανικών ήταν το θέμα της ημερίδας που πραγματοποίησαν από κοινού το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι επιστημονικές ανακαλύψεις και η μετάβαση εν μέσω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης έχουν δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο το οποίο όπως επισήμαναν οι ομιλητές αλλάζει τα δεδομένα γύρω από τον κόσμο μας, έτσι όπως τα γνωρίζαμε τουλάχιστον ή μπορούσαμε να τα προβλέψουμε με μία σχετική επισφάλεια.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Ιωάννης Τσίγκρος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για τον κλάδο των μηχανικών όχι μόνο να ακολουθούν αλλά να καθορίζουν τις εξελίξεις, συμμετέχοντας ενεργά και στο σκέλος της ερευνητικής διαδικασίας και της παραγωγής νέας επιστημονικής γνώσης.

Ο Βασίλειος Δημακόπουλος από την πλευρά του, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από την πλευρά του στάθηκε ακριβώς στα βήματα που ήδη γίνονται στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ακολούθησαν οι εισηγήσεις που έγιναν από τους κάτωθι και με τις εξής θεματικές:

Μηχανικοί & Επιχειρηματικότητα. Οι εξελίξεις στην Τεχνολογία και οι ευκαιρίες που αναδύονται. ομιλία από τον Λευτέρη Παπαγεωργίου, CEO της ENTRANET και Συγγραφέα.

Επικοινωνίες ορατού φωτός Γεώργιος Σφήκας, Μέλος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Ενσωματωμένα συστήματα ιχνηλάτησης για την διασφάλιση ποιότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα Θανάσης Ξυνός, Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Ενσωματωμένα συστήματα για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία και την έξυπνη κατοικία, Χρήστος Ζώνιος, Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ