Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 09:04
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Δεκεμβρίου 2023
Επικαιρότητα

Νέα τεχνογνωσία για τα δίκτυα του νερού

Off

Τεχνογνωσία μέσω της οποίας μπορεί πλέον να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση νερού και επιπλέον των διαρροών ή άλλων τεχνικών προβλημάτων του δικτύου ώστε να παρεμβαίνει άμεσα, απέκτησε η ΔΕΥΑΙ μέσω της υλοποίησης του προγράμματος Save Water και μία σειρά έργων και παρεμβάσεων που υλοποίησε.

Το απόγευμά της Πέμπτης, έγινε η παρουσίαση των δράσεων αυτών στο κεντρικό δημαρχείο από τον πρόεδρο του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα και τα στελέχη της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΔΕΥΑΙ:

Χαρτογράφησε και αποτύπωσε σε πλατφόρμα GIS 59.258 υδρόμετρα στην πόλη των Ιωαννίνων, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη βάση ψηφιακών δεδομένων με τις θέσεις των υδρομέτρων.

Εγκατέστησε πιλοτικά 725 «έξυπνα» ψηφιακά υδρόμετρα στην περιοχή του Κάστρου της πόλης για αυτόματη καταμέτρηση της κατανάλωσης.

Αναβάθμισε πέντε Τοπικούς Σταθμούς Διαρροών για την παρακολούθηση της παροχής, της πίεσης, της αγωγιμότητας, της θερμοκρασίας, της θολότητας και του χλωρίου του νερού σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, η αξιολόγηση της λειτουργίας των ψηφιακών υδρομέτρων θα οδηγήσει στην ευρύτερη χρήση τους ώστε αφενός μεν οι χρεώσεις της κατανάλωσης να γίνονται άμεσα και αντικειμενικά, αφετέρου δε να προλαμβάνονται σε επίπεδο καταναλωτή πιθανές βλάβες και να διορθώνονται άμεσα.  Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου και συνεχάρη θερμά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους εργαζόμενους της επιχείρησης για τη συμβολή τους στην μετατροπή των Ιωαννίνων σε μια «έξυπνη πόλη».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ