Επικαιρότητα

Ροδιές, σκαψίματα και υποβάθμιση του δημόσιου χώρου

Off

Άμεση αποκατάσταση χρειάζεται ελεύθερος χώρος πρασίνου του Κάστρου μετά τις φθορές που προκλήθηκαν το Σάββατο το πρωί.

Όπως προκύπτει, όχημα συνεργείων που εκτελούσε εργασίες στο ηλεκτρικό δίκτυο, βρέθηκε εντός της πρασιάς αφήνοντας πίσω τα σημάδια από τις ρόδες και τα σκαψίματα κυριολεκτικά στο γρασίδι στον χώρο. Ο χώρος ήταν σε αυτήν την κατάσταση ως και τη Δευτέρα.

Το περιστατικό αφορά έναν από τους πιο προβεβλημένους χώρους επίσκεψης στο Κάστρο, σε μία γωνιά πρασίνου πάνω σε μία από τις διαδρομές περιήγησης και ακριβώς μπροστά ανεβαίνοντας, μετά την είσοδο από την πύλη στην παραλίμνια οδό.

Σε μία περιοχή ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας όπως είναι το Κάστρο, αλλά και ένα σημείο της διαδρομής που έχει ιδιαίτερο ρόλο για την τουριστική προβολή της πόλης, έχει ιδιαίτερη σημασία η διαχείριση του δημόσιου χώρου, της ποιότητας ζωής των κατοίκων με τις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία και ανάδειξη της περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον μικρό αυτό χώρο οι αρμόδιες αρχές έχουν φροντίσει να υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός με ένα καλαίσθητο παγκάκι και υποδομές φωτισμού ακριβώς για να αναβαθμίσουν και τη σχέση του δημόσιου χώρου με τον πολίτη ενώ το γρασίδι που πατήθηκε έδινε και τον ιδιαίτερο τόνο. Ζητούμενο είναι τώρα προφανώς και η αποκατάσταση του χώρου.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ