Επικαιρότητα

Καθημερινοί βανδαλισμοί στον αστικό εξοπλισμό στο Κάστρο

Off

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι βανδαλισμοί εντός του Κάστρου από αγνώστους, στη συντριπτική τους πλειονότητα όμως από άτομα νεαρής ηλικίας που συνηθίζουν να κάνουν τις βόλτες τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Όπως αποκαλύπτεται και από το σχετικό φωτογραφικό υλικό, ακόμη και η πλατεία Γλυκήδων στη Βορειοανατολική πλευρά του Κάστρου, μπροστά στα Οθωμανικά Λουτρά, ένα έργο ανάπλασης που έχει δώσει διαφορετικό χρώμα και άλλη αισθητική στην περιοχή, έπεσε «θύμα» της μανίας των αγνώστων. Φωτιστικά σώματα, καλαθάκια και άλλα χρηστικά αντικείμενα που τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο του έργου είτε ξηλώθηκαν είτε καταστράφηκαν παντελώς από τη μανία των νεαρών που πέραν των άλλων προκαλούν και επιπλέον προβλήματα, διαταράσσοντας τις ώρες κοινής ησυχίας των κατοίκων με φωνές, ακόμη και με τη ρίψη κροτίδων και βεγγαλικών. Παρόμοια εικόνα με ζημιές σε αστικό εξοπλισμό παρατηρούνται και σε άλλα σημεία του Κάστρου και στη Νοτιοανατολική πλευρά του από τη θέση «Σκάλα», με τους κατοίκους να ζητούν από την Αστυνομία να έχει πιο συχνή παρουσία στο πλαίσιο της επιτήρησης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, ειδικά τις μεταμεσονύχτιες ώρες, ώστε αυτό να λειτουργήσει προληπτικά.

Για τις ζημιές που έχουν γίνει στον αστικό εξοπλισμό έχει ήδη ενημερωθεί ο δήμος Ιωαννιτών και η Τεχνική του Υπηρεσία, ώστε να τις αποκαταστήσει.

Εικόνες εγκατάλειψης στην πύλη στα «σκαλάκια»

Εκτός από τις ζημιές λόγω των βανδαλισμών που περιγράψαμε πιο πάνω, επιεικώς απαράδεκτη είναι η εικόνα στην είσοδο – έξοδο του Κάστρου από τη Διονυσίου Φιλοσόφου στην πύλη με τα «σκαλάκια» που οδηγεί στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Ο συγκεκριμένος χώρος τόσο κάτω από το τείχος όσο και στις δυο εξόδους του είναι γεμάτος από σκουπίδια και ακαθαρσίες ενώ σωροί φύλλων έχουν «βουλώσει» τα λούκια της αποχέτευσης των ομβρίων. Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου είχε εμφανιστεί στα «σκαλάκια» με το πλυστικό μηχάνημα που διαθέτει για να καθαρίσει το σημείο από τις ακαθαρσίες, τα σκουπίδια και τα φύλλα.

Καθόλη την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χιλιάδες επισκέπτες που χρησιμοποίησαν την πύλη αυτή αντίκριζαν αυτές τις εικόνες και το ίδιο, είμαστε σίγουροι, ότι θα γίνει και στα Θεοφάνεια… Οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν. Ας ελπίσουμε να διορθώσουν την κατάσταση οι καινούργιοι στο δημαρχείο και οι αρμόδιοι πλέον στην υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να μη μας απασχολούν όλες αυτές οι ντροπιαστικές εικόνες.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ